Gott Nytt År!

Ville bara komma in och önska alla ett GOTT NYTT ÅR! Kommer nog inte ha så mycket tid över till datorn idag och säkert inte ni andra heller! :) Men kanske att jag slänger upp mitt snacks tips senare som jag ska göra nu om jag får lite tid över! Annars hörs vi nästa år!! ;)

HallonkolorIdag provade jag att göra egna kolor. Jag gjorde både Hallonkolor och Lakritskolor. Tyvärr så blev de med lakrits smak totalt misslyckade. Så det var bara att kasta! Jätte trist som den lakrits fantast jag är. Men de med Hallon blev faktiskt ganska goda! :) Har två till saker på gång som jag tänkte göra imorgon för att bjuda på som lite snacks på nyårskvällen! :) Här hittar du receptet på Hallonkolorna!

Den långa dagen

Den här dagen har verkligen gått segt, sååå långsamt! Det känns som jag gått i en dvala hela dagen. Så nu håller vi tummarna för ett bättre natt. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till! P jobbar 12 timmars idag så jag väntar hem honom 20.30 sedan blir det nog sovdags på en gång! Vi har haft min syster här hela dagen så Maya har fått busat av sig ordentligt med moster! :) Jag & Maya bjöd på lite våffelmiddag. Första gången Maya fick äta våfflor också, hon gillade det väldigt mycket. Fast det finns nog ingenting som hon inte gillat i matväg hittills! :) Jag har också passat på att koka ihop något till imorgon. Jag tänkte visa er innan jag lägger mig! :) Så håll utkik!


Sömnlösa nätter i Sundsvall

Den här veckan har varit helt hopplös och Maya håller på att ändras hela tiden desto äldre hon blir och med det känner jag nu att det är dags att ändra på de rutiner vi haft. Hela den här veckan har hon vaknat mitt i natten och inte velat somna om. I natt var det verkligen hopplöst! Hela familjen fick vara uppe mellan 01.30-4.00. Det känns inte okej! Sista utvägen blev att ge henne välling och det är något som jag absolut inte föredrar då hon inte ätit på natten sedan hon varit 4 månader och vi tänker inte börja med det som en ny vana nu! Hon börjar bli så stor nu så jag tycker det är dags att införa att hon sover endast en gång på dagen istället för två. Får helt enkelt försöka hålla henne vaken till längre in på dagen så hon förhoppningsvis kanske kan sova en lite längre stund istället för sova två kortare stunder. Det borde resultera i att hon är tröttare när hon ska läggas på kvällen och inte behöver vakna och vara pigg mitt i natten. Det borde ju bero på att hon sover för nära inpå innan det är läggdags för kvällen även om det vanligtvis brukar vara ca.3-4 timmar emellan. Vi måste ge det ett försök iaf!

Annars är hon jätte duktig och det händer verkligen massor hela tiden! Hon har i princip slutat krypa  helt och går bara nu mera. Igår sa hon mommo flera ggr när jag sa att mormor skulle komma och hälsa på. Och helt plötsligt igår när vi pratade om näsan så pekar hon på sin näsa och säger NÄS. Haha. Hon har lärt sig det helt själv utan att vi ens övat :) Så nu pekar hon på näsan så fort vi frågar vart näsan är.  Visst blev vi förvånad och det är helt fascinerande hur mycket barn snappar upp och lär sig! :) Så fort det "Händer" något och hon blir förvånad så tittar hon med en förvånande blick och säger Mää! Tutte har hon också väldigt bra koll på. Så nu när tuttarna är på vift så brukar jag fråga Maya vart tutten är och hon är inte sen med att hjälpa till och leta och oftast så hittar hon den helt själv! Och vill hon ha tutten så säger hon själv tutte och hämtar den! :) Frågar jag henne om hon är törstig eller vill ha vatten så pekar hon på en gång på sitt vatten om hon vill ha. Hon förstår så himlans mycket nu och svarar eller visar själv. Säger jag att någon ska komma hit så går hon ut till hallen eller pekar mot hallen. En sak till som är ganska rolig är att hon visslar. Haha! Hon har gått och visslat i ett par veckor nu. Som hennes kusin Ebbe sa, "Jag har aldrig känt en 1åring som kan vissla förut". Haha! Vet inte hur hon har kommit på att hon kan göra ljud på det viset. Allt sånt här har verkligen kommit jätte fort och hon lär sig nya saker och ord hela tiden! Barn är verkligen fantastiska! :)