Graviditetsvecka 34

O n s d a g  och vi välkomnar v.34. Bakifrån syns det inte alls att jag är gravid, framifrån kan man fortfarande ana en midja men från sidan, ja där står magen verkligen rakt ut som om jag svalt en fotboll. Naveln putar ut som en knapp mitt på magen men fortfarande inga bristningar eller någon hormonrand i sikte.
 
T r ö t t h e t e n   är ett faktum. Större än någonsin. Skyller inte enbart på mitt låga blodvärde utan nu har jag dessutom pollen att brottas med och till viss del kan säkert tröttheten komma även av att jag äntligen kan slappna av nu när jag gått på ledighet. Allt gör nog sitt, men det spelar inte lika stor roll nu eftersom jag kan vila på ett helt annat sätt. Vilket är så himla skönt även för min foglossning. Jag har väldigt ont i ena ljumsken och ner i benet så jag vaknar varje gång jag rör på mig under natten och värst är det att komma ur sängen på morgonen. Men förutom det så känns det ganska bra i kroppen nu. Ibland ilar det till ordentligt från bäckenet och enda ner i låren men det hade med att bebisen ligger så lågt med huvudet nedåt sa barnmorskan tidigare i veckan. Allt är som det ska trots många förvärkar varje dag, men jag törs säga att jag mår bra och känner mig väldigt glad. Allt fler tankar kring förlossningen och att vi snart är en familj på fyra har börjat dyka upp ♥
 
 
D a g e n s   m a g e  ♥
 
Barnet

Nu är fostret så moget att om förlossningen startar försöker inte förlossningspersonalen skjuta upp födseln. Vikten är uppe i ungefär 2,3 kilo och längden i 46 centimeter.

De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och klarar sig utan kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring.

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden!

 

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare, andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig neråt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet och varar längre än sammandragningar. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare.

Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

 

Klick, klick!

 
Föll pladask för de här kuddfodralen när senaste H&M Home katalogen kom hem i brevlådan för några veckor sedan. Nu har jag klickat hem de i både turkos och rosa. Så härligt och fint med färg mot sommaren ♥

Sista april

God morgon!
 
Sista april är här och ikväll är det som Valborgsfirande brukar äga rum. Nu mera gör vi inget märkvärdigt utav det men är det uppehåll så ska vi nog ta oss iväg och titta på en Majbrasa. Vad ska ni hitta på?
 
 
I skrivande stund håller jag på och klickar i några varor i shoppingbagen hos H&M. Några basplagg som saknas i barnens garderob och några kuddfodral får det bli idag. Igårkväll låg jag på golvet och trasslade med nål och tråd till ett "byggprojekt" som jag och P håller på med. Iih, vad jag längtar efter sommar och sol och tills vi är klara så vi kan nyttja det vi pysslar med. Talar lite i gåtor nu, hihi, men ni ska få se när det är klart - Jag lovar! För att göra det komplett behöver vi iaf lite fler kuddfodral och där har H&M massa fint att erbjuda nu till bra priser.

Smarties cookies

Vissa dagar kompar jag och min dotter mer än bra. Egen vilja och 3-års trots går inte att komma ifrån, det är väl bara som det ska vara. Men det är långt ifrån alla dagar den sidan visar sig nu mera (tack och lov, haha) och för det allra mesta är hon den goaste lilla tjejen när hon är hemma med mig - som idag. Åh, vilken mysig dag vi haft ♥
 
Bland annat kom vi överens om att vi skulle baka någonting. Fikabröd är egentligen ingenting som brukar gå åt här hemma om vi inte får besök, men det är ju så kul att baka tillsammans. Nästa gång blir det nog matbröd eller någonting åt det hållet men just idag blev det lite "man tager vad man haver" och då blev det ett gäng med Smarties cookies. Eftersom vi inte hade alla ingredienser så fick det bli en egen variant och resultatet blev helt klart godkänt. Inte så som jag kanske önskade men de var goda utan att bli alldeles för söta. Receptet på det vi gjorde hittar ni nedan.
 
 
 
 
Glömde att skriva att när man skivat degen i bitar och lagt på bakplåtspapper så trycker man dit några mini smarties innan man ställer in plåten i ugnen.