Att hitta lugnet

Min kropp håller på att ge upp. Jag lever dagligen med en inre stress som håller på att ta över mig och visar sig i kroppsliga besvär som blir allt värre. Självfallet kommer barnen och familjelivet i första hand och sedan kommer hemmet in på en stark andra plats. Längst ner på listan ligger jag själv och där har vi problemet. Stressen över att hinna äta, stressen över att hinna gå på toa och stressen över att hinna lyckas skrapa ihop några timmars sömn. Allt oftare får jag påminna mig själv om att jag faktiskt måste andas också. När man vill så himla mycket och känner att man inte riktigt räcker till.
 
Nyårslöften brukar inte vara något för mig men den här gången har jag bestämt mig - 2015 ska bli fantastiskt! Jag ska ta bättre hand om mig själv både för min egen skull men också för min familj. Oavsett vad det innebär så ska jag göra saker som jag mår bra utav och tillåta mig själv att stanna upp för att hitta tillbaka till mitt inre lugn igen. I den mån det går så klart. Ser fram emot en nystart. Det är precis vad jag behöver. Ser positivt på framtiden och det glädjer mig så.
 
 
 
Barnen har varit fantastiska idag. Vi låg länge i vår säng och kollade på film imorse. Sedan har flickorna lekt tillsammans hela förmiddagen och man riktigt ser hur kul dom båda tycker det är. Helt suveränt nu när Hanna börjat skutta omkring i gåstolen så hon faktiskt kan vara med på ett helt annat sätt. Till sist tyckte Maya dom skulle lägga sig på sängen och mysa medan jag fixade lunch. En kort stund senare kommer hon och talar om att hon fått Hanna att somna. Finaste storasyster som aldrig slutar förvåna! ♥
16
Erika

Städhjälp! Vi har städ en gång i veckan och däremellan ser vi bara till att hålla efter. Sjukt skönt och fint blir det!

Svar: Låter inte alls tokigt men det är nog inget alternativ för oss i nuläget. Skönt att det fungerar bra för er! :)
Eleni

myawesomedays.blogg.se

Den känslan är obeskrivlig när man verkligen vet vad som behövs göras och att framtiden bara ser ljus ut! UNDERBART, Fantastiskt fin kopp btw. :)

Svar: Håller med. En underbar känsla! :)
Eleni

K- S

Önskar dig ett rogivande år! :)

Svar: Tack snälla! Önskar dig detsamma! :)
Eleni

Mamma

Ja du måste ta hand om dig bättre <3 småbarnsåren är tuffa men den tid man minns som allra bäst när dom vuxit upp, dom små <3. Mitt råd är planering i den mån det går! Skriv matlistor och handla 1 gång i veckan, försök få frisk luft och ljus 1 timme om dagen, och varje helg en egen tid till "piff" av kroppen! Synd ni inte har badkar, du får komma hit och ha spa i vårt badrum med barnvakt!

Svar: Du är alltid så klok. Tack mamma! <3
Eleni

emma

Hoppas du hittar ditt lugn och slipper stressa! Lider själv av stress så vet hur jobbigt det kan vara.. Otroligt fin mugg för övrigt!

Svar: Tack snälla. Hoppas att du också får ett lugnare år nu när 2015 är här. Ta hand om dig!
Eleni

Emmelie - ensamstående mamma till Ebba och Hugo

Åh de där hade kunnat vara jag som skrev, skulle behöva ett liknande nyårslöfte helt klart. Kram på dig

Svar: Vi kör på det nyårslöftet tillsammans! Hoppas du hade en härlig nyårsafton och jag önskar dig allt gott i det nya 2015! :) Kram
Eleni

Frida - Vita villan

Åh vad jag känner igen mig! Jag tar samma nyårslöfte som du! Bra tips din mamma hade!
Önskar att jag hade min mamma i närheten så jag också kunde ha spa med barnvakt! ;)
Passar på att önska ett gott slut och ett gott nytt år!

Svar: Det är lyxigt att ha så nära till sina anhöriga verkligen. Tacksam över det! :) Låter toppen att du hoppar på med samma nyårslöfte. Vi satsar på ett underbart år och får ibland påminna varandra om att inte glömma vad vi lovat oss själva :) God fortsättning!
Eleni

Angus

Päslan har oå ftt en gåstol! tror den blir succé! :) Herregud vart tar tiden vägen
hahah ja men herregud (via leg på trisslott) man blir ju chockad och lycklig

Svar: Det brukar bli succé när dom kommer på hur dom ska göra. Tänk vilken frihet att helt plötsligt kunna ta sig någonstans själv från att bara ha legat där man blivit lagd :)
Eleni

Malin

Hoppas allt blir bättre. Vacker kopp btw!

Svar: Tack så jätte mycket! :)
Eleni

ninni

Kändes lite som om det var mig du skrev om i ditt stressande. Samma här :/ måste lugna ner mig nå fruktansvärt

Svar: Vi verkar vara många som lever med denna stress. Låt 2015 var ett år där vi alla hittar vårt lugn och tar hand om oss själva bättre :)
Eleni

Ida Nilsson

Det bästa nyårslöftet tycker jag!

Svar: Det känns så. Viktigt om inte annat :)
Eleni

Annster

Kloka ord.
Försöker att tänka på det jag också :)

Svar: Vi får påminna varandra och oss själva ibland :) Det går bara vi vill och inte gömmer hur viktigt det är :)
Eleni

sandra (bivande frisör)

men jäklar vilken fin blogg du har!!
kram

Svar: Åh men tack så mycket! :) Kram
Eleni

Johanna

Det låter som en bra plan! Man måste lära sig sätta sig själv i första hand ibland!

Svar: I första hand är kanske svårt när man har småttingar men åtminstone i andrahand och att ta sig tid till att ta hand om sig själv emellanåt är nog viktigt. Allt för lätt att glömma bara när man är mitt uppe i livet. Men nu ska det bli ändring på det :) Hoppas ett härligt 2015 väntar för dig :)
Eleni

Felicia

Jag känner verkligen igen mig! Jag ska också försöka hitta lugnet. Kram

Svar: Det tycker jag du gör rätt i. All lycka till och god fortsättning! Kram
Eleni

Malin Wederberg

Vilken fin kopp :)

Svar: Visst är den?! Föll för den direkt :)
Eleni