Glad fredag!

Bästa dagen på veckan är här, fredag! Och helgen är bara timmar bort.
 
Igår när jag kom hem överraskades jag med semlor och paket av bästa älsklingen. Jag fyller inte år och vi har ingenting att egentligen fira, det var bara för att. Nästan rörd till tårar, tack min fina P. Vad jag älskar dig! ♥
 
Exakt på dagen 1 månad kvar tills vi åker iväg på en weekend till Sthlm och 2 månader kvar tills jag går på hem på en låååång ledighet. Ja, jag har verkligen börjat räknat ner dagarna nu!
 
 
 
I paketet låg bland annat en grå långkofta som jag ju spanat på och önskat. Så himla fin!
 
Nu inväntar vi mormor som ska komma och vara med Maya några timmar medan jag jobbar en riktigt kortdag. Denna vinter har varit totalt hopplös med magsjuka som går nästan varje vecka sedan i Oktober på Mayas förskola. Extremt jobbigt för mig som ändå tycker det är kämpigt med vintern och "kräktiderna". Nu går det konstant hela tiden sedan månader tillbaka där, vilket gör att Maya är väldigt mycket mer hemma än egentligen tänkt. Fy! Går lite på nålar nu eftersom hon var där i ett par timmar igår men håller verkligen tummarna för att vi klarar oss undan den här gången också. Nu ska jag försöka tänka på annat och njuta av att helgen är på ingång. Hoppas ni får en härlig fredag fina ni!
3

New in

God morgon vänner!
 
Hur mår ni idag? Vi ska strax ge oss iväg mot förskola och jobb. Den långa torsdagen är här igen. Förskolelämning, jobb, snabb lunch/middag/fika och vidare mot gravid-vattengympan. Sen väntar hårklipp för Maya & P fortsatt med middag tillsammans med fina vänner. Kan bli en härlig dag som är så planerad den bara går. Förra veckan tyckte jag att jag var ovanligt bra i foglossningen men sen igår har det blivit värre än någonsin. Himla svår balans på vad som går bra att göra och inte för att det inte ska bli värre. Men det är bara att kämpa vidare och jag är vilket fall glad att helgen snart är här. Har inte riktigt bestämt mig om hur jag vill göra med den här vattengympan varje torsdag eftermiddag men jag får klura på det igen efter idag och se hur det blir efter dagens träning.
 
 
Har blivit som besatt på att jag måste införskaffa mig en ny guldklocka. Sagt och gjort blev den här snygga min häromdagen. Jag som i flera år nu mest bara använt silver har helt plötsligt fått för mig att jag måste ha mer smycken i guldfärgat. Nu när inte kläder är så roligt att köpa kanske smycken är något jag kommer ha svårt att hålla fingrarna borta ifrån. Det har det iofs varit ändå, haha, men nu kanske det blir ännu värre. Guld är egentligen min färg och oftast kommer man tillbaka till gamla favoriter.
4

Graviditetsvecka 25

Vi var uppe tidigt imorse för ett besök på barnkliniken dit Maya hade fått en remiss. Vad det handlar om tänker jag inte gå in på här, men allt gick bra och det är absolut ingen fara med henne på något vis. Vi är fortsatt lediga hela dagen och det är alltid skönt med dom här lediga dagarna mitt i veckan. Medan vi väntar på att min syster ska komma och hälsa på så sippras det på en kopp kaffe latte och en go liten tjej vill gärna sitta i knä och mysa ♥
 
Magen växer så det knakar och vågen visar nu +6,5kg. Tycker den blir större för varje dag som går och bara senaste dagarna har komplimangerna om magens storlek blivit allt fler. Den börjar bli riktigt tung och ivägen så jag känner mig minst sagt osmidig. Försökte mig på att prova kläder igår och blev alldeles frustrerad över det minimala utbudet av sånt som fortfarande går på. Allt har blivit för kort och för trångt i stort sätt. Jag som inte tänkt jag skulle köpa så mycket nya kläder den här graviditeten ser ut att bli illa tvungen. Man känner också tydligt att bebis börjar bli stor då det bökas åt alla håll och kanter, ibland riktigt hårt. Igårkväll kom de första sparkarna mot revbenen och det kan ju kännas så obehagligt och göra ont. Men samtidigt har allt blivit så mycket mer verkligt och även om jag redan börjat längta tillbaka till "min egen kropp" så kan jag ändå njuta mer av att känna det lilla livet i magen som ju varje gång man tänker på henne ger ett sådant glädjerus och får hjärtat att svämma över av längtan och kärlek ♥
 
 
Bebismagen i graviditetsvecka 25 ♥ Klart bästa storasyster ville vara med
 
 
Fostret är ungefär 33cm och väger runt 700g. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.
 
Under den sista trimestern, från vecka 25 tills barnet föds, blir graviditeten mycket påtaglig. Magen är stor, man känner fostret ofta och det för inverkan på hur man lever. Många kan leva nästan som vanligt, men man behöver ta större hänsyn till behovet av pauser och regelbunden vila.
2