Graviditetsvecka 25

Vi var uppe tidigt imorse för ett besök på barnkliniken dit Maya hade fått en remiss. Vad det handlar om tänker jag inte gå in på här, men allt gick bra och det är absolut ingen fara med henne på något vis. Vi är fortsatt lediga hela dagen och det är alltid skönt med dom här lediga dagarna mitt i veckan. Medan vi väntar på att min syster ska komma och hälsa på så sippras det på en kopp kaffe latte och en go liten tjej vill gärna sitta i knä och mysa ♥
 
Magen växer så det knakar och vågen visar nu +6,5kg. Tycker den blir större för varje dag som går och bara senaste dagarna har komplimangerna om magens storlek blivit allt fler. Den börjar bli riktigt tung och ivägen så jag känner mig minst sagt osmidig. Försökte mig på att prova kläder igår och blev alldeles frustrerad över det minimala utbudet av sånt som fortfarande går på. Allt har blivit för kort och för trångt i stort sätt. Jag som inte tänkt jag skulle köpa så mycket nya kläder den här graviditeten ser ut att bli illa tvungen. Man känner också tydligt att bebis börjar bli stor då det bökas åt alla håll och kanter, ibland riktigt hårt. Igårkväll kom de första sparkarna mot revbenen och det kan ju kännas så obehagligt och göra ont. Men samtidigt har allt blivit så mycket mer verkligt och även om jag redan börjat längta tillbaka till "min egen kropp" så kan jag ändå njuta mer av att känna det lilla livet i magen som ju varje gång man tänker på henne ger ett sådant glädjerus och får hjärtat att svämma över av längtan och kärlek ♥
 
 
Bebismagen i graviditetsvecka 25 ♥ Klart bästa storasyster ville vara med
 
 
Fostret är ungefär 33cm och väger runt 700g. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.
 
Under den sista trimestern, från vecka 25 tills barnet föds, blir graviditeten mycket påtaglig. Magen är stor, man känner fostret ofta och det för inverkan på hur man lever. Många kan leva nästan som vanligt, men man behöver ta större hänsyn till behovet av pauser och regelbunden vila.
2
Angus

hihi fina magen! :)
det är så roligt att läsa om din graviditet när jag bara ligger en månad efter :)

Svar: Tack! :) Ja visst, är det roligt att följa andra som också går i väntans tider :) Framförallt när man är så pass nära varandra! :)
Eleni

Mamma/ mormor

Mina fina flickor<3 <3

Svar: <3 <3 <3
Eleni