Första advent

Så var det första ljuset i adventsljusstaken tänt och nedräkningen mot jul har startat. Julkänslorna saknas ändå fortfarande trots att adventspyntet hittat fram och igår jobbade jag mitt uppe i den påbörjade julruschen. Men än har vi tid att hitta den rätta känslan. Jag är nog vilket fall minst lika spänd och förväntansfull på årets julkalender som lilla fröken här hemma. Ska ni titta?
 
Det är något speciellt med söndagar. Lugnet, att stöka på här hemma i egen takt, mysfrukost och sedan den traditionella söndagsmiddagen hos mina föräldrar. Mys över hela dagen och med det första ljuset tänt blev det lite extra idag.
 
 
4

Årets paketkalender

God morgon!
 
Det var med gråten i halsen jag stapplade upp alldeles för tidigt imorse. Med alldeles för få timmar sammanhängande sömn var eviga natt och med detta mörker håller det sakta på att ta kål på mig.  Visst att man var trött med ett barn som var vaken på nätterna men med två blir det dubbelt upp. Samtidigt som jag är så lycklig och tacksam över de små liven så jag känner att jag skulle kunna vara vaken varje natt för resten av mitt liv. Synd bara att man inte riktigt funkar som människa om man skulle hoppa över den biten. Vilan behövs oavsett om man vill eller inte, kan eller inte. Men nog om sömn och trötthet, vi känner nog av det mer eller mindre allihop den här mörka tiden på året.
 
Nu över till något roligare. Det är bara dagar kvar till December är här och endel förberedelser blir det alltid varje år för att sedan hålla på hela månaden ut. I veckan har jag satt ihop årets paketkalender och jag känner mig ganska nöjd över resultatet. Det är en ivrig Maya här hemma som bara längtar tills det blir måndag ♥
 
 
 
Två paket saknas men det ska jag fixa i eftermiddag när jag ska iväg och prata med tomten, hihi.
8

Mamma & Hanna dag

Är alldeles dåsig och vimsig av trötthet. Vissa nätter alltså. Maya är med sin mormor idag så jag och Hanna har en dag för oss själva. Hon passade på att sova i hela 2 timmar (!) dagen till ära. Hann ändå inte mer än att slänga i någon maskin tvätt och äta en knäckemacka. Känner mig inte det minsta effektiv denna torsdag. Hade tänkt vi skulle hinna ut i solen en liten stund men dagen bara gick och jag ville inte väcka lilltrollet när hon väl sover för en gångs skull. Men vad gör det om hundra år? Det har blivit lite av mitt motto istället för att ständigt stressa över onödiga ting.
 
Ikväll ska vi till våra vänner Malin och Olle och deras nya familjemedlem. Det ska bli kul att få träffa lilla knytet. Nu ska jag passa på att mysa med min lilla bebis extra mycket när det bara är vi ♥
 
 
 
 
1