Mitt år 2015

Brukar alltid sitta i någon sorts "panik" över att snabbt skriva ihop en årsresumé sådär på nyårsaftonsmorgon. Tänkte slippa den stressen i år och vara steget före ett par dagar.
 
Sa redan från början att det här skulle vara händelsernas år och det måste jag ändå få säga att också blev. Många "större" saker har vi fått varit med om och det glädjer mig. Men året har inte direkt varit så bra som jag egentligen hoppats då måendet sviktat upp och ner med ganska stora toppar och dalar. Det jag vill minnas och se tillbaka på är ändå topparna så här kommer dom.
 
I början av året hade vi väldigt mycket snö och vi försökte ta tillvara på alla fina dagar. Det blev flera utflykter till bland annat Södra berget för skidor, pulkaåkning och korvgrillning. Första turen dit slutade tyvärr med att vi blev påkörd bakifrån men som tur var så klarade vi oss bra och bilen fick lämnas in för att bara byta bakskärmen.
 
Bröllopsplaneringen var i full gång. Vi satt nästan varje kväll och planerade, internetshoppade och pysslade tillsammans. Det var så mycket mer att tänka på än vad man innan kan ana. Vi var på bröllopsmässan och drömmarna svävade iväg. Intensiva och stressiga månader men längtan och förväntningarna slog nästan allt.
 
Våren började smyga sig på. Tulpaner på bordet som byttes varje vecka, tulpaner är liksom ett måste för vårkänslorna. Vi firade påsken hemma med små påskgummor och försökte ta tillvara på soliga dagar ute på balkogen så tidigt det bara gick. Stranden fick sig även några besök - Favoritplatsen all time.
 
Bättre sent än aldrig hade vi dop på Hannas 10-månaders dag. En fin stund i samma kyrka som Maya döptes och med fika efteråt i församlingsgården tillsammans våra familjer och släkt.
 
Jag och Patrik tog en fem dagars semester i Budspest bara vi två. Det var några fantastiska dagar och den allra första utlandsresan vi gjort utan sällskap. Det fanns otroligt mycket att se och göra, jag vill tillbaka någon gång. Som pricken över i fick vi en försmak utav sommaren. Vi kom hem piggare än någonsin efter att ha tagit igen alla försvunna timmars sömn som man tappat sedan vi startade småbarnslivet, haha.
 
Hanna fyllde 1 år på självaste midsommarafton. Vi firade lite tidigare med att hon fick en alldeles egen racerbil. Hon började dessutom att gå alldeles strax innan ettårsdagen för att sedan snabbt lära sig att börja klättra. Hon som gillar när det händer saker. Och behöver jag säga att bilen vart minst lika uppskattad av storasyster?
 
Så kom den stora bröllopsdagen - Lördagen den 11 Juli i Tuna kyrka. Det var en magisk dag. Det regnade exakt varje dag den veckan förutom på vår dag då det mestadels var uppehåll och sol. Vi hade både tur med vädret, vänner och familj som kom och förgyllde vår dag, Alex underbara sång i kyrkan som fortfarande ger mig gåshud när jag lyssnar på den och en jätterolig bröllopsfest. Förutom att min mage var i dåligt skick nästan hela året så jag fick stå över alkoholen och blev jätte trött mot kvällen, men vad gör det när allt annat kändes så lyckat? Vi höll ändå ut till kl.4.30. En fin dag att minnas med glädje.
 
Jag har faktiskt känslan av att sommaren mest regnade bort men de få fina dagarna med högsommarvärme tillbringade vi på stranden och ute på vår mysiga balkong. Augusti vart faktiskt väldigt fin och vad passade inte bättre än en kräftskiva hos våra vänner i deras stuga som P och H hade fiskat under natten.
 
Vi fick tre helt amazing veckor på Kreta. Där och då blev det någon slags vändpunkt för mig då livet verkligen lekt berg- och dalbana med mig under hela året. Så bra som jag började må där och då har jag nog inte gjort på flera år. Vi tog dagen som den kom, skrattade, åt gott, badade och solade och hade bara så himla härligt tillsammans. Jag fyllde 28 år och vi firade med en lyxig middag i hamnen för att sedan ta en helkväll ute medan min mamma och pappa hade barnen. Det var länge sedan jag dansade och hade så kul.
 
Sen kom hösten och det har varit många mysiga hemmadagar med en hel del bakande. Maya påbörjade inskolning på förskola men det kändes inte alls rätt då vi fick plats på ett helt annat ställe än vi sökt. Vi avbröt alltihopa och hon är fortfarande hemma med mig och Hanna medan jag påbörjade studerandet igen. Jag som inte pluggat sedan gymnasiet började läsa webbutveckling på distans. Krävande och nytt men är ändå så glad över mitt val. Hanna ramlade ner för soffan och slog ett jack i pannan som fick tejpas. Många dagar känns som vi spenderat på vårdcentralen och sjukhuset med både det ena och det tredje.
 
Hösten bjöd även på många fina och soliga dagar. Vi gjorde utflykter till Sidjsön för att mata änderna, Norra berget för lek och bus och någon tur till stranden så klart.
 
För andra året i rad bjöd vi in till Spökfika under halloween helgen. Bakade spökmaränger, spindelnätsmuffins, moster chokladbollar och spindelkakor. Jag och barnen spökade ut oss för att ta emot gästerna som kom.
 
Vår stora lilla tjej fyllde 5 år två dagar innan julafton men redan en månad före ställde vi till med kalas tillsammans med vänner och familj. En härlig dag med en nöjd tjej. Tack till alla som kom och firade våran femåring!
 
Vintern har hittills inte bjudit på snö mer än under en halv dag. Ingen riktig kyla har det heller kommit förrän nu. Vi gjorde ändå allt för att få till julstämningen. Julmusiken har spelats på repeat under hela December, vi har julbakat mer än någonsin, flickorna bjöd på lucia uppvisning och julgranen kom upp extra tidigt i år. Jag passade även på att klippa av mig håret. Och Patrik bytte jobb.
 
Och så kom självaste julafton! En supermysig dag vi firade tillsammans med min familj och släkt hos min mormor och morfar. På samma sätt som vi alltid gjort sedan vi var små. Finns inget bättre om ni frågar mig. Men under julen gick jag med en stortå som var "ur funktion" då jag dagen innan tappade en kökskniv på foten. Ville inte förstöra julafton med att sitta på akuten så väntade till juldagen innan jag åkte in. Senan till stortån hade visst gått av så det blev operation och sex veckor med gips och kryckor. Bättre avslut på året kan man få men det är bara att gilla läget.
 
Jag har många fina stunder att tänka tillbaka på från det här året. Minnen för livet ♥
3
Mamma

Flickorna har blivit så stora om man jämför med årets början och sista bilderna från jul. Tiden går alldeles för fort <3 <3....

Svar: Ja, det har hänt så himla mycket på det här året. Nu ser man verkligen hur stora de börjar bli och hur fort det går. Älskade småtjejerna! <3
Eleni

Mimmimoster

Medan jag läser din årssammanfattning spelar man ABBA med Happy New Year på radion och jag blir vemodig, sentimental och lite rädd. Skulle kunna fira in nyåret under en filt i ett mörkt rum, ensam. Har alltid haft svårt att släppa det gamla, se fram emot det nya okända, har aldrig tyckt om nyårsaftnar....

Svar: Huga, du får tänka att saker inte kommer vara sig speciellt olikt när du vaknar första dagen på det nya året. Det är bara vi som delar in livet i olika år och perioder, egentligen flyter det på som vilka dagar som helst oavsett nyårsafton eller inte. Men det är som du säger att känna som man tar farväl av något för att ett nytt år startar, men det gör vi egentligen varje dag när tiden ändå passerar. Vi hoppas på ett härligt 2016 där vi alla får må bra, vara tillsammans och förhoppningsvis nya roliga saker händer. Nya minnen som kommer följa med oss <3
Eleni

moms

Vilken fin beskrivning du har gjort av året som har gått o me glädje tänker jag att vi har fått vara me på de flesta händelserna du beskriver,vi hoppas att nästa år blir minst lika bra o att vi samlar på oss fler roliga minnen,stor kram.

Svar: Ja, jag är glad att vi alla har så många fina minnen att dela från året som varit. Det största med familj och släkt. Det finaste vi har är att få göra livet tillsammans. Kram!
Eleni