Ångest.

Jag vill bara hålla er hårt i famnen, inte släppa taget. Stoppa tiden för en stund.
 
Solen skiner och den finaste höstdagen är utanför fönstret. Ändå har jag aldrig känt mig så grå inombords som idag. Efter frukost imorse var det dags för den stora inskolningsdagen för Maya. Jag och flickorna fick leta oss till rätt plats då vi aldrig varit där tidigare. Vi hade sökt till förskolan Maya gick på förut men fick en plats på en helt annan förskola. Önskar så vi hade fått komma tillbaka till den mysiga lilla byggnaden alldeles i skogskanten. Litet med endast två avdelningar och dom var ofta i skogen eftersom läget var sånt med till och med gården och lekplatsen där. Istället är hon nu på kommunens största förskola med 180 barn. Det behöver inte alls vara dåligt men inte vad vi kanske önskat på något vis. Vi var alldeles slut alla tre efter bara ett par timmar.
 
Inte blev det kanske bättre av att mötas av lappen "Magsjuka" innanför dörrarna. Eller att jag fick be om plåster innan jag ens kunde hälsa på pedagogerna då den tunga haken man stänger grindarna med smällde igen över mitt finger så blodet rann. Känner bara sådan ångest över allting. Svårt att släppa taget. Jobbigt när det inte känns så bra som jag hoppats. Kanske jag vänjer mig, kanske inte. Men när det börjades prata om att vi snart "borde" skola in även Hanna kändes det bara för mycket. Låt mig ha mina barn hemma så länge vi har möjligheten till det. Skulle vilja att föräldrarledigheten aldrig skulle vara slut. Inte än på ett par år iaf.
 
Vardagen vi hade för bara för några veckor sedan ser helt annan ut nu. Jag saknar den redan. Trots fortsatt toppbetyg sviktar lusten även där. Det är nu man får kämpa på och inte ge upp.
 
 
Blandat från instagram. Ni hittar mig under Eleni.se.
 
Alldeles för långt, alldeles för personligt. Men just nu känner jag bara att jag behövde dela med mig.
Mamma

<3 <3 <3

Svar: <3
Eleni

Caroline

Hej, jag gissar att det är Kubens förskola hon börjat på. Om magkänslan säger att det inte är något för er, lita på den. Ställ henne i kö till andra kommunala alternativ i närheten. Det finns ju några att välja på. Vi har gjort den resan redan. Kram!

Svar: Du har rätt. Och tack för så ärliga och fina ord. Att komma in dagen efter och läsa allt ni skrivit gjorde så jag faktiskt vågade lita på magkänslan. Det känns jätteskönt att höra att vi inte är ensamma om att det kan vara så. Kram!
Eleni

Mamma

Usch vad jobbigt, förstår hur ni känner :-(
Kanske kan hon vara hemma ett tag till tills ni har fått en plats, kan ju gå ganska snabbt?
Antar att det är kronan hon går på? Har hört att den är bra, men jag håller med om att den är stor. 5 avd tror jag...

Svar: Nej, det är Kuben, som har 8 avdelningar. Men du har så rätt. Med era peppande och fina ord har jag fått styrkan att gå efter magkänslan. Så nu köar vi igen till den gamla förskolan istället.
Eleni

Emmelie - Mamma till två, nykär, ssk-student

Åh nej, magsjukelappen hade fått mig vända i dörren o vänta med inskloningen tills de var över. Kram på er.

Svar: Kände ungefär så men kunde inte säga till :(
Eleni

Emilie Johansson

Vilken förskola är det ni har börjat på ?

Svar: Kuben. Men vi stå i kö till Grevebäcken igen.
Eleni

Sanna

Var det Grevebäckens förskola hon gick på förut? Funderar på att skola in Eddie där till nästa höst.
Känns det inte bra så ska su byta. Men är det förskolan eller seperationsångesten som får dig att tvivla? Hur tycker Maya? Känns skönt att du är hemma med Hanna ifall det inte skulle funka. Då är det ju bara att hon är hemma med er igen tills ni hittar en annan förskola.
Håller med dig om föräldraledigheten, jag tycker du gör sååå rätt! Jag vill också vara hemma så mycket som möjligt med min son. Hoppas det känns bättre imorgon ❤️

Svar: Ja, precis. Gillar verkligen Grevebäcken och deras arbetssätt och närheten till naturen med härliga utflykter dit. Har bara bra att säga om det stället. Alla är supergulliga så jag hoppas ni ska trivas den dagen det är dags. Men så länge, njut av tiden hemma med din son. Det kommer ju aldrig tillbaka så man får verkligen passa på. Och tack för dina peppande och fina ord. Vi har pratat igenom det här hemma och har nya planer. Vilket känns jätteskönt! <3
Eleni

Therese

usch, precis sådär kände jag efter min första mammaledighet då vi skolat in Mejja och jag började jobba, fy alltså! Men det gick över då vi kom in i vardagen igen... men jag håller med, barnen borde få vara hemma mycket längre än dom oftast är nu. Tycker det är helt sinnes att 1-åringar ska behöva gå på dagis, uscha!

det verkar roligt det du pluggar iaf.! och det verkar gå bra för dig! :) du kanske vill visa lite vad ni gör för ngt nån gång? *nyfiken* ;) :D

Svar: Ja fy, det är svårt när det gäller det käraste man har. Hur länge till ska du vara föräldraledig?
Svårt att dela med mig så mycket men kul att du också är intresserad. Vi jobbar med at bygga hemsidor via koder i HTML och CSS framförallt i den här kursen. Med en aning interners historia, etik och integritet, kolla i mobilsajter som vi ska få bygga för i senare kurser. Lära oss om JavaScript och lite sånt :)
Eleni

Mimmimoster

Magsjuka, blod och ångest, det kunde ha börjat bättre. MEN, Maya är en duktig, mogen social tjej, den här "utmaningen" kanske passar henne nu, allt nytt är jobbigt när det påverkar vardagslivet. Håller tummarna för att det ska funka. Kram på er! <3

Svar: Tack. Vi har diskuterat och pratat. Ändrade planer lite snabbt men när besluten väl är tagen känns det ändå ganska bra. Nya äventyr väntar <3
Eleni

Angus

Åh, nu fick jag med ångest
kan vi inte bara få vara hemma med våra barn! för alltid...
Nu är Pärlans pappa ledig och det är ju så skönt att veta att hon har det bra hemma med honom
får ont i magen när jag tänker på att januari närmar sig med stormsteg

Svar: Åh, ja, önskar det verkligen. Undra hur många gånger man kommer få ont i magen gällande sina barn? Man vill ju bara det bästa för det viktigaste man har.
Eleni

Lina

Styrkekram

Svar: Tack! Kram
Eleni