GOOD NIGHT

Ser fram emot att få krypa ner i sängen och sova! Dessa sjukdagar har gett dåligt med sömn så det är vi värda nu tycker jag. Och imorgon vaknar vi upp till December. Är det bara jag som längtar efter att få se årets julkalender? Jag är nog mer försväntansfull än vad barnen är. Även om det sista Maya sa innan hon la sig var att jag absolut inte fick glömma att väcka henne till julkalendern. Den risken är nog dock vääldigt liten att jag skulle behöva göra. Dom här två morgonpigga ungarna har jag nog knappt fått väcka en gång någonsin.
 
Patrik är hemma, barnen sover och vi har plockat fram julmust och skumtomtar. Firar lite att det är flera roliga saker på gång. Det här året har det verkligen hänt mycket för min del och det glädjer mig. Ni kommer att få höra mera längre fram.
1

PÅ RÄTT VÄG & BAKNING

Äntligen kom dagen då man känner att det har vänt. Feberfria och det är lika med betydligt piggare barn. Hostan håller i sig och Hannas har förvärrats. Hon hostar tills hon knappt får någon luft och är nära att kräkas. Och för Maya är det i stort sätt oförändrat. Men det viktigaste är att det har vänt och nu börjar matlusten smyga sig tillbaka. Hanna har ett illrött öga som ni kanske ser på nedersta bilden men gissar på att det bara är förkylning som satt sig i ögat. Patrik åkte till Sveg för jobb tidigt imorse och kommer inte hem förrän imorgon kväll. Det blev alltså VAB för min del idag och vi passade på att baka årets lussebullar med vaniljfyllning. Galet goda! Hanna fick dock hålla sig till trolldeg för att inte riskera host och nys i bullarna och Maya fick göra en egen plåt. En mysdag med piggare barn som nu orkar bråka och driva mamma till vansinne emellanåt igen. Friskhetstecken. Men fortfarande för sjuka för förskola men nästan för friska för att bara vara hemma. Tror vi bäddar ner oss i Mayas stora säng ikväll. Jag kan liksom inte dela på mig och då båda hostar på nätterna och vaknar är risken stor att jag får springa som en jojjo hela natten. Önska oss en god natt, haha.
1

FÖRSTA ADVENT

Då var första ljuset tänt i adventsljusstaken. Vi har städat och rensat i barnens rum för att göra plats och få ordning inför kommande födelsedagspresenter och julklappar. Känns otroligt skönt att få det gjort. Det värsta jag vet är när allt är i en enda röra och man knappt vet vad man äger och har. När ordningen var gjord så plockade vi fram stjärnor, ljusstakar och annat juligt samtidigt som julmusiken spelades i bakgrunden. Fortfarande bor inte många tomtar här hemma och så kommer det antagligen fortsätta men det finns mycket annat man kan göra för julstämningen tycker jag. Vi har försökt att åtminstone skapa så mysig första advent det går med dom här krassliga barnen. Värst är det för Hanna som är så rosslig och knappt har någon röst. Hon som brukar vara den gladaste lilla tjejen som alltid har massor att säga har knappt sagt någonting idag. Några få ord kämpar hon fram men mest bara nickar eller skakar hon på huvudet. Försökte locka med adventsfika, lite pepparkakor och julmust men varken det eller ens glass vill gå i. Varje gång hon hostar till rinner tårarna och man ser hur ledsen hon blir, men inte ens gråt kommer fram då hon är så hes och tjock i halsen. Det gör ont i hjärtat att se henne så här men hoppas verkligen att det ska vända snart. Tills vidare är det bara närhet och vila som gäller.
 
Nu ska vi mysa ner oss i soffan hela familjen till den gode dinosaurien som dom fick igår. Dom har redan hunnit se den flera gånger men vill se om den igen och den här gången ska även jag vara med. Sen hoppas vi på lite sömn i natt. Vi delar på oss i natt igen och sover med varsin unge som hostar och vaknar varannan gång. Småbarnslivet.
2