LAZY DAY

 
En grå och regnig dag har det varit. Jag har legat med jordens huvudvärk och irriterad hals. Känns som en förkylning hälsat på. Jag la mig och sov med lilla H en stund men vaknade inte piggare för det. Så här har vi haft en mysig inne dag med soffhäng och tända ljus. Också skönt och behövligt ibland. 
 
Det ser ut att bli en fin kväll och det bästa utav allt är att Patrik ringde och överraskade med att han kommer hem redan ikväll. Happy.
1

MIN LYCKA I LIVET

 
Vardagen kunde vara betydligt enklare än vad den är, men så klart också mycket svårare. Igår morse sa vi ännu en gång hejdå till pappan i familjen och vi ses inte förrän närmare helgen igen. Jag är så redo för förändring och jag känner verkligen att jag är på väg någonstans. Mot någonting nytt. Utan att egentligen veta vad. Det enda jag vet är att jag gör allt och lite till för flickorna. Om jag så måste vända mig ut och in. Ingenting är viktigare än dom - Min stora lycka i livet. Jag är så trött på hur vi styrs av samhället och plikter. Tänk om man bara kunde få vara fri till att leva precis som man ville. Göra precis det man känner för. Om det bara hade fungerat så. Gillar inte tanken på att vi får några veckor på oss under sommaren för att leva, medan resten av året gör vi alla det vi "måste" för att få den där lilla friheten som är över på ett ögonblick. Frustrerande. När vardagen sätter igång kommer alltid många tankar och känslor över mig. Alltid redo för en förändring men nu är det verkligen dags, på riktigt.
 
När jag kom hem i eftermiddag passade jag på att duka upp middagen utomhus. Man får ta tillvara på de här fina och relativt varma kvällarna. Frukostar och middagar utomhus har blivit alldeles för få i sommar. Men vi njuter av varje tillfälle. Och åh, vad jag älskar att vara med dessa ungar! Och det bästa utav allt just nu är att fritids har stängt i två dagar så vi får vara hemma och lediga tillsammans ♥ Men så klart hade vi önskat att även pappa P kunde gjort oss sällskap. Åtminstone om kvällarna.
2

DIREKT FRÅN SKOGEN

 
Det var blod, svett och tårar i blåbärsskogen idag, men vi fick åtminstone med oss ett nytt gäng blåbär att fylla frysen med. Vi har varit på landet hos min mormor och morfar och det har blivit lite av en tradition att varje år gå till skogen och plocka blåbär tillsammans. Idag stekte solen och vi har klättrat upp och ner på små kullar och ojämt underlag för att få ihop dom där små bären. Det blev svettigt men ändå ville vi inte ta av våra tjocka tröjor för att undvika mygg och broms. Barnen ramlade, jag halkade omkring och Hanna försvann bland mossa och träd när hon gång på gång trillade omkull. Men helt utan gnäll, hon kämpade bra. Hennes hink innehöll dock inte ett endaste blåbär när vi gav oss av därifrån, desto fler hade hamnat i munnen. Så klart. Efter att ha kämpat i skogen blev vi serverade våfflor med glass när vi kom tillbaka till min mormor och morfar. En så mysig dag som gick alldeles för fort.
 
Påbörjade rensning av blåbären ikväll men är alldeles sömnig av all lantluft. Istället plöjer jag gamla avsnitt av Mandelmanns gård. Hur mysigt program är det inte? Ett av de få tvprogram som får mig att ens sitta framför tvn. Jag vill må bra och känna den där härliga känslan efter det jag tittat på. Så viktigt. Annars låter jag hellre bli.