LIVSVIKTIGT!

 
Jag har aldrig varit överviktig och hör till dom som har svårare att lägga på sig. Med det följer mitt osunda sätt att äta. Jag funderar aldrig på vad jag stoppar i mig, äter precis det jag är sugen på och av det hur mycket som helst. Visst kan det låta skönt och det har jag också tyckt. Skönt att inte behöva tänka efter ens en gång. Men helt ärligt, hur bra mår man egentligen av att äta hur mycket onyttigt som helst? Av att aldrig tänka efter? Mår min kropp bättre av mängder av socker för att jag inte går upp i vikt? Knappast! Det här inlägget handlar inte om hur lätt eller tung man är. Inte ens lite. Det har att göra om att min kropp inte mår bra. Tidigare har jag nämnt att jag haft svårt och mått dåligt, ja i flera år faktiskt. Jag ska ta tag i det, det ska gå över, allt ska bli bättre. Men så är inte riktigt sanningen. Jag har så stora problem med min mage att till och med jag kommit till insikt med att det här inte kommer gå över av sig själv. Att jag inte kan leva så här längre. Även om det tagit alldeles för lång tid. Först var det jätte jobbigt men det blev bättre i perioder. Det övergick till att dom bättre perioderna inte var lika bra längre och istället blev det en vardag jag har försökt leva med. Alltid med hoppet om att en dag kommer det att gå över. I sommar har mina bättre perioder knappt existerat och allt mer i både mat och dryckes väg har jag försökt uteslutit i hopp om att det kanske skulle lindra. Men i ungefär en veckas tid nu har jag mest bara längtat efter att det ska bli måndag, min lediga måndag, så jag kan ringa och boka tid hos läkare. För jag orkar inte mer. Hur livrädd jag än är för alla tänkbara undersökningar så kan jag inte skjuta på det längre. Det är dags nu. Samtidigt känner jag mig otroligt peppad till att ändra min livsstil till det bättre. Jag är beredd på att jag behöver göra stora förändringar för att må så bra jag bara kan. Lägligt nog fick jag en bok av min mamma igår - LIVSVIKTIGT! Imorse började jag läsa de första sidorna och jag kommer att lusläsa den. Det handlar om många olika faktorer vi kan göra för att påverka våra liv. Kost, träning, stress, livsstilar. Där forskning visar hur olika faktorer påverkar olika typer av sjukdomar. Faktiskt väldigt intressant. Självfallet kan vi inte påverka allting men många saker kan man jobba med för att få sina egna bästa förutsättningar till ett långt friskt liv. Det är dit jag vill sträva men först måste jag få hjälp för att komma på fötterna igen.
 
Patrik och barnen åkte spontant iväg med grannarna som har deras barnbarn i helgen. Dom skulle ta en tur till tarzanstigen (igen) och under tiden har jag redigerat bilder från förra helgens dop. Nu tänker jag bara sätta mig ner och läsa helt i min ensamhet. Tröttheten efter en väldigt intensiv och hektisk vecka kommer i kapp. Och inte allra minst efter gårdagen då mina gamla vänner kom över på besök enda till sent in på natten. En otroligt rolig och härlig kväll. Sådant mår man också bra av.
4
Mamma

❤️Det ska bli bättre!❤️

Svar: <3
Eleni Apostolakis

Emilie

Håller tummarna att de blir bättre och så bra som möjligt för dig. Ta hand om dig. Kram

Svar: Tack snälla! Kram
Eleni Apostolakis

Anonym

Min mage är också knas. Jag började med glutenfritt för 3 veckor sedan och den har blivit bättre. Inte för att jag är allergisk mot gluten, utan snarare att jag inte klarar av vitt mjöl. Hoppas det löser sig för dig!

Svar: Vad skönt att du börjar hitta något som funkar för dig! För mig är det nog något helt annat än överkänslighet mot något... typ magsår, gallbesvär, blindtarmen... jaa.. problem har jag men nog lite andra besvär än det man får av ex. allergier eller överkänslighet av saker. Hoppas bara få en tid snart så jag kan få kolla upp det närmare!
Eleni Apostolakis

Monika

💜

Svar: <3
Eleni Apostolakis