ÄNTLIGEN!

 
Äntligen fick julklänningarna åka på och vi hann med både en tur till barnens farmor och farfar och sedan vidare till min mormor och morfar. Så himla mysigt! God mat, en massa fika och en hel hög med julklappar väntade. Bästa sättet att spendera en ledig dag på såhär mellan jul och nyår. Nu blir det soffmys, en brasa och film. Sedan laddar jag upp för årets sista arbetsdag imorgon.
 
Men fy så trist väder vi har varje dag och fy så trist det är att ta fram kameran i detta enorma mörker som hänger över oss. Längtar såå mycket efter ljusare dagar och att låta kameran hänga mer runt halsen än på en hylla.
2

FYND & LEDIGHET

 
Vi var till Camilla och Jerry på julmiddag igår och barnen var ute och härjade med Patriks kusiner under kvällen så de var helt slut när vi kom hem. Det resulterade i att hela familjen vaknade först halv nio imorse. Vi fick en chock både jag och Patrik. Det har aldrig någonsin hänt tidigare! Men så skönt att vi fick sovmorgon för ovanlighetens skull. Nu har jag jobbat näst sista passet det här året, för imorgon är jag ledig. Då ska vi ha lite julfirande med min mormor och morfar. Ser fram emot det extra mycket eftersom vi missade julafton helt.
 
Har ni shoppat något på mellandagsrean? Det har inte jag, mer än en ugnsform och ett fat i märket Bitz från jobbet. Men tidigare, eller rättare sagt vid black friday, gjorde jag en hel massa fynd till barnen. Så nu är det så påfyllt det kan bli på klädfronten. Bland annat det ovan från Åhléns har flyttat in. Hoppas det får vara så tills det är dags för vårnytt. Längtar.
 
Nej, nu ska jag natta barn som är uppe på övertid. Men är det jullov så är det. Ni kan bara tänka er vad munnarna gått på mina otroligt pratglada ungar sedan jag kom hem, då dom varit med kompisar på badhuset idag. Då finns det Så mycket att berätta. Älskade smulor!
1

MARDRÖMSJUL

 
God fortsättning allihopa. Sedan sist har vi fått en sjuåring här hemma som väcktes med sång och paket tidigt i fredagsmorgon. Dessutom på jullovets allra första dag för båda flickorna tillsammans. Jag har jobbat så hela kroppen värker och känner mig fortfarande helt slut. Men ändå blev det en mindre uppesittarkväll hos oss på lördagen direkt när jag kom hem. Sedan följde mardrömsjulafton då Maya vaknade på lördag natt magsjuk. Som alla väntat på den här dagen, förberett alla julklappar, julklänningar, längtan och förväntan. Och istället vart det en så sorglig och jobbig dag. Vet inte vem det var mest synd om - hon som var sjuk eller hon som direkt efter frukost tog på julklänning, finskor och halsband och gick och väntade på tomten hela dagen. Så positiv och glad spred Hanna ljus i mörkret. Hon sjöng julsånger, talade om hur mysigt vi hade det och väntade väntade och väntade på tomten. "Kommer han snart? Jag är ju så snäll mamma. Då kommer han väl ändå?". Mitt hjärta brast både en, två och tre gånger. Ingen julmat, inga nära och kära, ingen ork och ingen tomte. Trots det tröstade Hanna mig med kramar och sa att vi kunde fira jul en annan dag, även om tomten så klart bara kunde komma på julafton. Sent på julaftonskvällen blev vi överraskade av en tomte med lykta utanför fönstret som sedan kom in och lämnade julklappar till barnen. Den lyckan var oslagbar att se och det värmde mitt hjärta så enormt! Tack bästa "tomte-mormor" som förgyllde och räddade barnens julafton ♥
 
Nu är det slut på vilodagar och redan före kl.8 imorse var jag och plockade upp kollegor längs vägen för att åka och påbörja mellandagsrean på jobbet. Nu ser vi fram emot litet julfirande med min mormor och morfar på fredag men först ett par jobbdagar till. Är det bara jag som börjar känna lust till att kasta ut julen och köpa mig tulpaner och vårpiffa? I December, jag vet, haha.
3