FETTISDAG

Det blev visst fettisdag även hemma hos oss idag. Tur vi har min mamma som kom förbi med semlor i regnet. Maya fick vara ledig med oss och det var hon mer än nöjd över. Och vi med som sluppit gå ut. Äntligen känns det att vi snart besegrat vattkopporna för gott. Värst ser Hanna nu ut runt munnen, i hårbotten och på axeln och efter att fått läkarintyg på att hon behöver vara hemma hela veckan ut så gör vi så. Annars ser hon redan betydligt bättre ut, så vi går åt rätt håll. Då blir vi fri till sportlovet och hoppas på att kunna vara ute massor. Känns som vi kan behöva ta igen det efter den här månaden. Jag fick lufta mig en stund igår med att jobba men resten av veckan blir det hemmadagar. Har planer på mer pyssel, målning och bakning. Något ska vi nog underhålla oss med medan Maya har skidvecka på skolan. Heja, heja.
2

DIY - SLITEN TERRAKOTTAKRUKA

Det har varit en kreativ söndag där målarfärgen fått sätta prägel på både fönster och krukor. Hade köpt helt vanliga terrakottakrukor till mig och barnen för att ta fram någon dag när vi får lust till pyssel. Nu hann det knappt gå en dag så kunde vi inte hålla oss längre. Allt man behöver är en kruka, svamp och ev. penslar och färg. Jag blandade ut vit färg med vatten för att inte få den särskilt täckande. Duttade, drog och bara öste på utan att vara det minsta försiktig för en gångs skull. Terrakotta är egentligen väldigt fint som det är tycker jag, men ville få känslan av att den är aningen sliten. Använde därför ockå lite sandpapper och drog lite lätt när den sedan torkat. Till sist planterade jag min nya buske eller blomma i min färdiga kruka. Vet faktiskt inte vad den heter eller vad det är, bara föll sådär pladask när jag fick se den och nu önskar jag en i varje rum. Barnen ska få så kärnor från frukt i sina krukor för att sedan få ha de i sina rum och se de (förhoppningsvis) växa. Men det tar vi en dag i nästa vecka medan vi fortsätter kämpa på med vattkopporna och innedagar.
2

BÄSTA FYNDEN

Redan nio imorse åkte jag och mamma iväg för att kolla lite på bokrean och annat smått och gott på ICA Maxi. När vi ändå var i farten blev det fler ställen och fler saker som fick följa med hem. Bland annat korgen ovan var på kampanj på Maxi, hamam-handdukar till hela familjen från Mio där dom har erbjudandet 2 för 199:- och eftersom jag är storförbrukare av handkräm så här års fick det bli även en sådan från S.P.A. Har även fyllt på med växter, krukor, frön att så och målarfärg. Allt det där som är bland det roligaste att shoppa om ni frågar mig.
 
Nu är Patrik med Maya på ännu ett badkalas. Det verkar vara populärt med det nu mera, varenda kompis har kalas på badhus. Men det är väl roligt för dom. Hanna ligger här på min mage och sover. Bara för en stund sedan la hon sig där och höll på att somna då min mage knorrade till. Då vänder hon sig mot mig och tittar allvarligt "en groda!", haha. Hon är för rolig ibland. Nu ska jag försöka smyga mig härifrån och börja förbereda för tacomiddag till dom andra kommer hem.
2