DET FÖRSTA STEGET I FÖRVANDLINGEN

Ni kommer ihåg mitt projekt vardagsrum? Senaste veckan har det börjat hända grejor. Till en början ställde jag tillbaka vårt gamla vardagsrumsbord men målade om det och sidobordet i vitt. Vardagsrummet är så där ett gräsligt mörkt rum med ett större fönster som sitter mot norr. Enda chansen till sol är under sommartid då det skiner in genom köksfönstret och vidare in till vardagsrummet mot kvällskvisten. Typ så. Därför behövs det mer eftertanke för att få känslan av att rummet är ljusare. Ge mig en pensel och en bruk färg så ordnar vi det mesta. I dagarna två har jag målat även fönstret och kunde därför plocka bort gardinerna som täckte ungefär hälften tidigare. Nu kommer inget mer tyg upp på väggen i det här rummet i alla fall. För ynka ett par till trehundra så har redan rummet fått ett lyft. Men än är det inte klart. Det här var bara steg ett. Snart kommer mera.
 
Nu gör vi ett försök till att varva ner för imorgon är en stor dag. Barnen har varit hemma nästan hela Februari, eller heter det nu mera Vabruari? Imorgon är det vilket fall dags för dom båda att gå tillbaka till förskolan. Har dock under dagen hittat en prick på Hanna som ser väldigt misstänksam ut jämfört med alla andra prickar och utslag hon brukar kunna ha i vanliga fall. Hoppas nästan vi stökar över de här vattkopporna nu så hon inte hinner tillbaka och mot förmodan skulle råka smitta ner andra barn eller dra hem en rad andra baciller med en gång. Jag önskar Februari inte existerade faktiskt, jag avskyr den här månaden mer än något annat. Januari började bra, Februari kastar vi långt långt bort och kom aldrig tillbaka. Vill liksom inte veta vad som väntar här näst. Men en dag i taget så är det snart vår.
3
Mimmi

Du kan se tillbaka på en kreativ februarimånad. Alla timmar du spenderat hemma har resulterat i projekt familjen kommer må bra av. Det har du gjort bra! Kram

Svar: Tack! Ett kreativt Februari kan man verkligen säga att det varit. Det är väl så jag håller mig flytande de här annars kämpiga månaderna. Så länge det finns projekt att göra så ligger tankarna mer där än där dom inte borde vara :) Kram!
Eleni Apostolakis

Amanda Jona [SPONTAN]

Åh så fint du har gjort det!

Svar: Tack så jätte mycket! :)
Eleni Apostolakis

Bella

Så himla snyggt! Här har vi precis gjort klart vårt sovrum. Nya golv och målat tak o väggar. Tänkte fräscha till fönsterkarmar. Vad använde du för färg till dina? Är det vanlig snickerifärg?
Det ser ut som du har någon färg på väggen som inte är vit..?

Svar: Tack snälla! Visst är det väl roligt att fräscha upp och göra om? Jag kan liksom aldrig sluta utan måste komma på nya projekt hela tiden :D Egentligen till fönster så ska man väl använda sig av speciell fönsterfärg och helst en primer i grunden om fönsterna innan är mörka. Jag har provat mig fram med alla möjliga färger på olika ytor och saker och har hittills hittat en stor favorit hos Clas Ohlson. Den är billig och den är verkligen supertäckande (behövs så klart 2-3 lager vid mörkt underlag) och håller bra. Den heter Gloss Paint Lackfärg. Rekommenderar den varmt. Väggen i vardagsrummet ska vara vit, vi har inte målat den själv förutom en fondvägg som går i ljusgrå och inte syns i bild. Den vita färgen har fått vara men eftersom det är ganska mörkt i rummet så kanske de ser ut som den går i en annan färg. Sen kan det vara att fönsterna har jag målat riktigt vita medan väggarna kan ha en mer antikvit färg. Är dock sugen på att måla om hela vardagsrummet, så vi får se när och hur :)
Eleni Apostolakis