DIY - SLITEN TERRAKOTTAKRUKA

Det har varit en kreativ söndag där målarfärgen fått sätta prägel på både fönster och krukor. Hade köpt helt vanliga terrakottakrukor till mig och barnen för att ta fram någon dag när vi får lust till pyssel. Nu hann det knappt gå en dag så kunde vi inte hålla oss längre. Allt man behöver är en kruka, svamp och ev. penslar och färg. Jag blandade ut vit färg med vatten för att inte få den särskilt täckande. Duttade, drog och bara öste på utan att vara det minsta försiktig för en gångs skull. Terrakotta är egentligen väldigt fint som det är tycker jag, men ville få känslan av att den är aningen sliten. Använde därför ockå lite sandpapper och drog lite lätt när den sedan torkat. Till sist planterade jag min nya buske eller blomma i min färdiga kruka. Vet faktiskt inte vad den heter eller vad det är, bara föll sådär pladask när jag fick se den och nu önskar jag en i varje rum. Barnen ska få så kärnor från frukt i sina krukor för att sedan få ha de i sina rum och se de (förhoppningsvis) växa. Men det tar vi en dag i nästa vecka medan vi fortsätter kämpa på med vattkopporna och innedagar.
2
Erika- familjeliv, träning och inredning

Sophora heter växten :) Låt den inte torka ut :) Superfint med krukorna ju! Älskar att pyssla och har haft en sådan helg jag med :) Och som alltid så tar du fantastiska bilder :) Kram!

Svar: Men vad bra att någon mer kunnig än jag tittar in här och kan tala om vad den heter :) Då kan jag läsa på lite till. Håller tummarna för att den ska överleva då den är SÅ fin! Och tack för dina fina ord! Hoppas du får en jättehärlig dag! Kram
Eleni Apostolakis

Mimmi

Pyssel är bästa energikicken! :)

Svar: Håller med! :)
Eleni Apostolakis