SÖDRA DELEN AV KRETA

 
Jag vill bo under ett träd på stranden. Hur härligt är det inte? Värmen är total och knappt så man orkar ligga på stranden. Över 40 grader och heta vindar gör att det känns som man går rakt in i jordens största hårtork. Vi gjorde ändå en roadtrip över till Södra sidan av Kreta och stannade i Plakias. Det ger lusten till att åka till en by på andra sidan för att bosätta sig ett tag. Det är något alldeles speciellt där. Efter att barnen hade fått badat och vi suttit under ett stort träd på stranden så gick vi till en restaurang alldeles i närheten och åt den godaste svärdfisk vi någonsin har ätit här i Grekland. Får inte nog av sådana här dagar och vi planerar redan nästa längre tripp imorgon. Barnen är fantastiska att vara ute och åka med och trots värmen så går det så himla bra. Vi har acklimatiserat oss bra nu.
1

PARK & PIZZA NIGHT

 
God morgon! Igår styrde vi kosan mot Georgioupolis för en heldag på stranden. Tanken var att strosa omkring i det lilla samhället också men vi alla var helt slut av hettan. Vi har varit dit många gånger förut men det är ett sådant otroligt mysigt ställe så det hade varit kul att sett sig omkring lite mera igen. Mot kvällen gick vi till parken mitt i stan så barnen fick leka av sig och mötte upp min faster med familj. Min yngsta kusin är bara ett år äldre än Maya och dom leker så himla bra tillsammans. Avslutningsvis promenerade vi allihopa till favoritpizzerian som ligger alldeles intill havet. Park & pizza night kort och gott.
 
Det här är tionde resan jag och Patrik gör tillsammans, varav den åttonde till Kreta. Må det bli många fler. Ser ni förresten att han klippt sig? Han och Anton gick spontant in på en hårfriseringssalong och klippte nya frillor. Även jag funderar på att droppa in någonstans. Jag har tänkt klippa mig hela våren men det har inte blivit av och här är det nästan gratis så kanske jag skulle chansa. Alla har samma typ av hår som mig här nere så dom borde vara mer än vana min hårtyp.
2

SÅ NÄRA DET GÅR

 
Ikväll fick barnen för första gången följa med och besöka min farmors grav. Min älskade lilla farmor. Som jag önskar jag kunde krama om dig och som jag saknar ditt skratt. Du fattas oss och den här platsen kommer aldrig kännas densamma utan dig. Graven är uppe i byn Prinos där hon är uppväxt. Och när vi ändå var där passade vi på att hälsa på min pappas morbror och kusin. Jag, Joanna och barnen tog en promenad runt i byn för att se oss omkring. Så mysigt, vackert och lugnt. När vi står där framför en port så öppnas den plötsligt, där stod en gammal dam vi tidigare mött vid bilen. Hon öppnade inte bara dörren utan släppte dessutom in oss i sitt hem. Hon tog Hannas hand och ville vi skulle följa med. Där på hennes innergård hade hon massor med små kattungar.  Barnen blev helt till sig, vi blev helt till oss. Tanten var så snäll och gullig, och på stapplig grekiska lyckades vi kommunicera så gott vi kunde. Hon älskade flickorna och tyckte dom var så vackra. Det sista hon sa innan vi tackade och gick var att vi var välkomna tillbaka. Det finns så fina människor på jorden. Och jag är otroligt glad över att få dela den här grekiska sidan med mina barn.
1