ODLA TOMATER

När snön kom ivägen så får det så klart inte hindra våra planer mer än att vi fick sitta inne på trappsteget till balkongen istället för ute på själva balkongen. Nu var det dags för att påbörja sommarens odlingar. Först ut är fem olika sorters små tomater - gula, oranga, röda, svarta och körsbärstomater. Fick tipset om att skära tomatskivor dom jag la uppe på det mesta av jorden, för att till sist lägga ett tunt lager jord över tomatskivorna. Har läst på lite och det här ska tydligen vara bland de enklaste sätt att få egna tomater i kruka. Barnen tycker det här är så roligt och spännande, och det gör även jag. Ser fram em att se de växa och förhoppningsvis har vi turen att få ett gäng tomater till sommaren.
 
I eftermiddag fick vi spontan middagsgäst av min barndomsvän Timmie och jag har gjort alla de sista förberedelserna för morgondagen. Ni hittar mig på Loppis i Hudiksvall som håller till i församlingsgården vid kyrkan i stan. Har mängder av barnkläder jag kommer sälja till en väldigt billig peng bland annat. Hoppas vi ses där.
3

VÄRT ATT FIRA

Plantering sittandes utomhus, premiärgrillning på balkongen och ta fram barnens cyklar är bara några av de planer vi har inför helgen. Och så vaknar vi upp med snö på både mark och tak ännu en gång. Nu får vi hoppas att det smälter illa kvickt men ändå, nu vill jag bara och endast vårkänslorna ska få ta över. Jag och flickorna har startat en riktig långhelg fredagen till ära och trots snön ska vi göra en massa mysigt och förbereda för den riktiga våren som förhoppningsvis snart är här. En lång härlig frukost kan vara den bästa starten - så firar vi in en fem dagars ledighet.
1

DIY: PÅSKÄGG I FÅGELBO

Påsken närmar sig och även om jag inte är den som påskpyntar något särskilt är det alltid roligt med någonting för barnen framförallt. Påskpyssel är åtminstone något vi brukar göra varje år och den här gången har vi tjuvstartat. Eftersom jag inte är den som slänger på med en massa färger så kom jag på idén med att göra ett fågelbo och målade ägg. Fågelboet gjorde jag av en bunt kvistar jag köpt i en blombutik. Lindade först med några kvistar som när man binder en krans. Fortsatte sedan att fylla boet på mitten och stack in kvistar åt olika håll. La sedan ett naturfärgat silkespapper i botten. Äggen är gjord av trä och dom hittade jag på TGR för en billig peng. Målade de helvita och lät dom torka en stund. Tog sedan en pensel som jag doppat i grå färg och stänkte på färgen. Färdigt! Barnen fick också träägg att måla och det tyckte dom var en jätterolig grej att sedan få ställa inne på sina rum.
 
TIPS: Fågelboet med äggen blir enkelt en fin dekoration att ställa fram till påsk i en hylla eller på ett bord. Gör man ett större bo kan det vara en kul sak att sätta fram till påskdukningen med kokta ägg i. Eller varför inte göra flera små fågelbon att sätta på varje persons tallrik? Bara fantasin som sätter gränser.
DIY - Fågelbo - Måladeägg - Påsken - Påskpyssel - Påskägg