BAKA & DEKORERA

 
Idag har jag två krassliga skruttar hemma med en krasslig mamma. Vilken förkylning som kommit och hälsat på. Barnen ligger mest på varsin plats och tittar på film och spelar på surfplattan. Men så blir det något rastlöst emellanåt så vi bestämde oss för att baka och dekorera pepparkakor. Dagens kraftansträngning men ändå mysigt. Barnen fick några var att spara i en burk som de själva bakat medan jag tänker använda mina som dekoration kring det kommande pepparkakshuset som ska göras. Det som skulle bakas till nästa helgs kalas får vi helt enkelt skjuta på några dagar. Annars är det nog ändå ingen som kommer vilja äta det vi åstadkommit under de här sjukdagarna, haha. Och så är varken ork eller tålamod något som är på topp när man är sjuk.
2

EN KVÄLL PÅ AKUTEN

 
Vår lilla Hanna blev bara allt sämre igår. När hon började göra andningsuppehåll mellan andetagen tog vi snabba beslut om att åka in. Så jag och Hanna spenderade hela kvällen först på PVJ och sedan vidare till akuten. Stackars liten som blev så dåligt. 40 graders feber och trångt i luftvägarna. Det var nära vi skulle bli kvar på barnkliniken, men tack och lov så bättrade hon på sig efter diverse inhalationer och mediciner så vi fick komma hem, bättre sent än aldrig. Vad ont det gör i mammahjärtat när barnen blir så sjuka.
 
Hon har vaknat betydligt piggare idag om än fortfarande dålig och med feber. Men toppen var nog ändå igår så vi borde gå åt rätt håll. Nu börjar dock min hals göra ont och näsan är täppt men hoppas det inte blir värre. Viktigaste utav allt är ändå att Hanni kryar på sig. Bara en massa mys i pyjamas är det för oss idag.
 
1

TUR I OTUREN

 
Tre lediga dagar har vi framför oss. Jag har handlat och förberett för ett riktigt julbak dom här dagarna. För nästa helg väntar både 7-års kalas och julmys hemma hos oss. Vi slår två flugor i en smäll tänkte vi. Men istället för att vara i full gång med baket så sitter jag med en het liten kropp i min famn. Min lilla tjej är så dålig. Lilla vännen. Hon har knappt någon röst, hes hosta och det bara väser när hon andas. Liknande krupp. Och så feber på det då. Får se om jag hinner få någonting gjort ikväll när Patrik är hemma. Men Hanna har alltid varit en otroligt mammig tjej. Så har det varit sen hon var bebis, när ingen annan än jag ens fick mata henne med flaska. Men inget är viktigare än dom små, så allt annat får isf vänta. I förmiddags var hon lite piggare, om än dålig, så klart får man en glass om man ber om det. Men inte ens halva gick i. Hoppas det vill vända fort. Så jobbigt med oron och att ens barn behöver bli så dålig. Tur i oturen att jag ändå var ledig de här dagarna så jag kan vara hemma och pyssla om.
2