TJUVSTARTAT JULEN

 
Vi kunde bara inte hålla oss längre. Redan igår lovade jag flickorna att stanna på mataffären när jag slutade jobba för att se om jag kunde få tag i pepparkaksdeg. Och det fick jag! Vi tjuvstartade julen och gick all in med julmusik och pepparkaksbak efter frukost. Mysfaktor gånger tusen. Medan smulorna bakade och smakade på degen så stod jag för gräddning. Så otroligt duktiga. Deras pepparkakor blev magiskt fina och det på helt egenhand. Imorgon går vi in i November, hela månaden tänker jag att vi ska försmaka på julen. Mysigaste tiden sedan jag fick barn. Dom gör allt så mycket viktigare och större än vad jag någonsin kunnat känna tidigare.
 
Och ser ni vad Maya gjort? Hon som för bara ett år sedan sa att hon aldrig skulle göra hål i öronen och var rädd för att man "måste" göra det. Senaste månaderna har hon själv pratat om det allt mer. Vi lovade hon skulle få göra det. Så igår, första dagen på lovet, var hon en nervös men modig liten tjej som tog hål i båda öronen. Ni kan ju gissa hur stolt hon är över det nu. Lilla älskling!
3

LILLA OLYCKSFÅGEL

 
Den här glada men så livliga lilla tjejen gör ofta att mamman får gå med hjärtat i halsgropen. På bara några dagar har hon lyckas ordentligt med det två gånger! I fredags när vi skulle hämta Maya från skolan så hinner hon bara gå några trappsteg ner, i vår ganska så långa och vridna trapp, när jag ser hur hon åker framåt och börjar göra kullerbytta efter kullerbytta ner alldeles framför mig. Men jag hinner inte få tag i henne. Hon klarade sig tack och lov bra och vart mest ledsen för att hon blev så rädd. Och det blev jag också! Igår när jag stod och lagade mat så sprang barnen och lekte i vardagsrummet när jag hör en stor smäll och hur Hanna börjar skrika och grina. Mycket! Hon kommer in till mig och Patrik i köket och jag ser hur blodet rinner från huvudet. Ett jack som glipade riktigt. Medan jag försöker få stopp på blodet och tröstar liten tjej så ringer Patrik 1177. Men vid det här laget börjar man ju nästan bli erfaren av sådana här olyckor (tyvärr) så vi förstod att vi antagligen inte skulle behöva åka in. Maya har slagit ett mindre hål i bakhuvudet, Hanna två jack i pannan/ögonbrynet som fått tejpas och nu ett i huvudet och jag som tappade kniven på foten. Jisses. Så här hade vi tejp i skåpet, redo om olyckan sker. Så jag nöp ihop det och tejpade det så gott det gick med så mycket hår överallt. Och det är tur lilla fröken är en hårding så det går väldigt snabbt över och så botar ju glass det mesta. Lilla olycksfågel! ♥
 
Nu ska jag och tjejerna snart ner på stan. Har lovat Maya en överraskning hon så länge velat göra och så ska vi möta upp moster Joanna. Sedan väntar eftermiddagsjobb för mig.
4

SUNDAY

 
Tvätta, bädda rent i sängar och städa toaletter kanske inte är det roligaste söndagsnöjet men så skönt när det väl är gjort. Var helt slut efter gårdagen så jag somnade strax efter kl.20 och sov sedan i 12 timmar. Hur galet är inte det? Händer inte allt för ofta om man säger så men behövde det antagligen.
 
Solen skiner och det blåser storm ute. Snart finns inte ett enda löv kvar på träden. Det smattrar mot rutorna. Så vi har än så länge hållt oss inne och lyxat till det med söndagsfika som barnens mormor kom med. Vi väntar hem Patrik strax som är iväg och byter till vinterdäck på bilen, sedan får vi nog klä på och gå ut för att plocka in alla saker som fortfarande står ute. Stolar, leksaker och studsmatta bland annat. Det känns som det är dags nu.
1