VINTERNS FÖRSTA SKIDTUR

Det allra bästa som finns är att vara utomhus. Andas friskluft, få röra på sig och umgås. Jag mår som allra bäst av att få vistas ute. Det är som terapi medan man ska ta sig igenom vår annars enormt mörka vinter.
 
Idag fick Maya nya skidor och självklart skulle vi ut och testa på en gång. Medan barnen åkte skidor runt Sidsjön fick vi oss en härlig promenad. På parkeringen när vi just kom fram så möttes vi av en av P's närmaste vänner och hans lilla tjej så vi fick dessutom sällskap. Tur för oss då Hanna inte orkade åka skidorna hela vägen så hon kunde lifta med kompisen Julia på hennes snowracer. En så härlig stund! Nu ser vi fram emot många turer med både skidor, pulka och skridskor.
 
 
Här hemma är det nu så tomt och tyst. Igår firade vi jul med Patriks mamma, pappa och farmor. Tjejerna passade på att bjuda in sig själv till övernattning hos farmor och farfar ikväll. Så där är dom nu. Och imorgon ska dom åka och sova hos mormor och morfar. Är det jullov så är det. Men en annan vet ju inte vad man gör när barnen inte är hemma, haha. Patrik håller på att laga god mat vilket fall. Så gott och äta och en film kan nog bli vårt kvällsnöje. Ganska skönt att inte göra något särskilt också. Och imorgon eftermiddag är det ändå dags för mig att köra igång jobbhelgen igen.
1

GOD FORTSÄTTNING

Så var julafton över för den här gången. Vi var hos min mormor och morfar hela dagen och kvällen igår. Lika mysigt som det alltid brukar vara. Och wow, så mycket fina och bra julklappar vi fått allihopa!
 
Idag åkte vi iväg på jakt efter bland annat nya skidor till Maya och stavar till Hanna. Patrik hade också tänkt köpa några saker för presentkort han hade fått, men hem kom vi utan någonting alls. Det vart ingen check på den listan överhuvudtaget. Lite typiskt då vi hade planer för skidåkning vid Sidsjön där mitt på dagen. Istället blev det soffläge och film. Men en lat dag inomhus kan också vara skönt ibland. Imorgon är det ändå dags för tidigt start på dagen igen. Full fart mot mellandagsrean på jobbet.
 
 
1

NU ÄR VI NÄRA

Vilken vecka det hunnit vara! I början av veckan fick Hanna feber och ögoninflammation så ett besök på vårdcentralen fick det bli. Det var tack och lov snabbt överstökat så det tackar vi för. Jag jobbade superlånga dagar och tröttheten har nockat mig. På fredagen var jag ledig så då tog jag och Hanna en promenad ner på stan för att möta upp min mamma. Några födelsedagspresenter skulle inhandlas och de sista (extra) klapparna. För igår fyllde vår älskade Maya 8 år! Eftersom jag skulle vara tidigt på jobbet och öppna så väckte jag familjen vid 6.20 för att smyga upp med sång och paket på sängen till Mayi. Sedan var det bara för mig att ge mig iväg mot jobbet. På kvällen när jag kom hem så åt vi en god middag och tittade på film tillsammans som Maya så klart fått välja. Och vet ni, nu är jag JULLEDIG! Har nästan dåligt samvete över att jag är ledig dagen före julafton. Vet inte om jag någonsin varit det? Men nu är jag vilket fall ledig i tre dagar med familjen och det ska jag njuta massor utav!
 
 
Nu på morgonen efter en mysig frukost har det tittats på näst sista julkalendern, lyssnats på julmusik och slagits in dom sista julklapparna. Om en stund ska vi ge oss ut för att åka pulka. Ska göra kanderade mandlar och julstäda lite också. Ikväll väntas lilla julafton. Även om en del av sällskapet blivit sjuka, så typiskt och trist. Men man får göra det bästa utav det.
 
Önskar er alla en fin jul! 
1