MIDSOMMARAFTON

 
Jag har majoriteten av gångerna i mitt liv varit i Grekland under midsommarafton. Vilket inneburit att vi inte haft några särskilda traditioner just kring denna högtid. Men för två år sedan hade vi antagligen den bästa midsommaraftonen någonsin där vi delvis tillbringade dagen hos min mormor och morfar. Vi grillade och åt gott, solen värmde hela dagen, vi band kransar och allt var bara sådär perfekt supermysigt. Så i år när vi ännu en gång tillbringar tid i Sverige kring midsommar tänkte vi försöka återuppleva den här dagen på ungefär samma vis som för två år sedan. Vädret var dock inte alls sådär perfekt som då, utan mer blåsigt och någon regnskur som det brukar kunna vara. Därför skippade vi helt att åka till Galtström som var tanken från början. Vi kunde heller inte sitta ute och äta och jordgubbstårtan så vi ändå hoppades på kunna ta med oss ut för ett sitta en liten stund, nej, det vart inte heller. Men ändå fick vi en jättemysig dag med en massa gott att äta. Det blev också en hel del goda skratt i vanliga ordning. Inte minst när barnen insisterat alldeles för länge att vi MÅSTE dansa kring midsommarstången (som inte fanns) och med lite påhitt så blev klädstången tillsammans med barnens blomkransar i håret en tillräckligt bra midsommarstång för alla att dansa runt, haha. Vilken syn. Vår midsommarafton blev ändå så bra den bara kunde blivit!
 
Dock har barnen börjat hosta... och ja, jag med för den delen. Har känt mig förkyld i en vecka nu. Så himla typiskt när man är ledig och allt. Men en långpromenad tillsammans med lillasyster ikväll kan nog inte skada. Imorgon väntar en jobbdag för min del men sen är jag föräldrarledig hela nästa vecka. Hoppas på en friskare vecka för oss alla och förhoppningsvis mer sol och värme också.

SOMMARTIDER & FYRAÅRSKONTROLL

 
Hej och hå vad dagarna går. Igår började jag dagen med personalmöte och tårtfrukost på Birsta City innan jag åkte hem till bustrollen igen. Vi hann sedan med både jordgubbar och sol hos mina förläldrar och så avslutade jag med en shoppingtur tillsammans syrran på kvällen.
 
Idag har vi varit med mormor på stan, fixat ärenden innan vi skulle på fyraårskontroll med Hanni. Den långa tjejen på 110cm gjorde sedan överkurs i detaljerade gubbar när hon ritade och talade om alla färger på både svenska och engelska. Ja, räknade för den delen också på två språk. När man sedan får det där leendet och en viskning om att hon gör lite överkurs på vad som förväntas. Blir jag förvånad? Inte det minsta, haha, lilla härliga unge! Som alltid går man därifrån lite extra stolt över sitt barn när allt gått som det bör.
 
Nu har allt inhandlats till midsommartårtan och midsommarkläder är provade. Ungarna duschade. Och nu har vi lovat lite sent kvällsmys med film och popcorn. Sommartider hej hej! Önskar er en superhärlig midsommarhelg och håller alla tummar på att väderprognosen visar helt fel.
3

BLOMMOR OCH SOMMARPRESENTER

 
För någon vecka sedan kom en glad överraskning med posten - en så fin sommarpresent från Designtorget som jag gjort ett par samarbeten med tidigare. Ett passfodral och en nyckelring i äkta läder som dessutom hade mina initialer. Hur fina som helst och perfekt när vi ska ut och resa senare i sommar. Och idag så fick jag en fin blombukett direkt från trädgården hemma hos mina föräldrar. Min mamma och Maya hade plockat ihop den. Det finns nog inget jag gillar så mycket den här årstiden som att plocka in blommor utifrån. Barnen har varit hos sin mormor och morfar idag medan jag jobbat. Bortsett från morgonmöte på onsdag och en arbetsdag på söndag så är jag faktiskt ledig två veckor framåt. Så otroligt skönt! Ganska passande också då jag fått superont i halsen och känner mig krasslig. Känns det inte typiskt bara för att man slappnar av och ska få vara ledig?
 
Nej, nu ska jag göra mig en Matcha latte och slå in alla Hannas paket. Tänk att vår lilla tjej fyller fyra imorgon! ❤
2