GENOM ATT TÄNKA

Hej på en fredag!
Igår var en spännande dag när Hanna efter frukosten såg att Nisse flyttat in. Det var fotspår hela vägen från balkongdörren och han hade ställt sina träskor alldeles utanför dörren. Gissa om det var det stora samtalsämnet hela dagen sedan! Eller ja.. det är det forfarande. Den busen har dessutom mumsat på en lussebulle och smulat ner på vårt golv under natten. Tänk vad den här mamman ska vara utpumpad på idéer efter de här veckorna, haha.
 
Jag har bestämt mig för att vända det här kalla mörkaste mörkret till något alldeles jättemysigt istället. Jag är fullt medveten om att vi kan styra det mesta genom vårt sätt att tänka. Även om man ibland får kämpa lite extra för det. Men faktiskt går det rätt så bra för min del just nu. Vi äter mysiga frukostar med tända ljus, pyntar, lyssnar på julmusik, tänder en brasa, bakar, dricker glögg och är tillsammans. Igår bjöd vi in min mamma och pappa på lite julfika mot eftermiddagen. Så mysigt! Det blev dessutom en massa gos med vår lilla Smulan som jag lovar ni snart ska få se några bilder på. Jag hann också med att göra knäck och binda två kransar. Och barnen fick klä sina små granar som dom har på sina rum.
 
 
Imorse när jag stod och borstade tänderna kommer Hanna in och mumsar för fullt. "Jag tog en (knäck). Vill inte du ha mamma?".  Varpå jag svarar att jag tycker det är för tidigt på morgonen för att äta godis. Till svar får jag då, "Nääe, det är det inte alls! Skärp dig mamma!". Haha, den där ungen alltså!
 
Nu ska jag mysa med mina tjejer en stund innan jag åker mot jobbet för en kväll där. Nu kör vi jobbhelg igen! Men önskar er en härlig fredag!
2

JUL I VÅRT HUS

Vi har turen att ha helg mitt i veckan jag och Hanna. Eftersom jag sedan jobbar hela helgen så passar vi på att jula till det så mycket som det går och vi har fått upp både adventsljusstakar, stjärnor och bakat både saffransskorpor och lussebullar. Oj, vad vi mumsar och äter gott mest hela tiden nu. Känns som hela jag kommer vara som en lussebulle innan jul. Känner också att jag är otroligt strukturerad och välplanerad nu mera och jag kan faktiskt sätta check på alla våra julklappar. Målet var att vara klar före första advent... and I made it! Något litet "Nisse-paket" måste dock kompletteras med närmare jul. "Någon" måste så klart lämna små paket i julstrumporna. Den där Nissen som faktiskt också har planer på att flytta in imorgon. Men det vet inte barnen någonting om ännu. Dörren, brevlådan, stege och gran har stått i ett par veckor och väntat nu på att någon ska ta modet till att flytta in till oss. Ni kommer få se mera av det här. Tills vidare får ni se vad jag pyntat med senaste tiden.
 
 
Tänk att det är första advent på söndag! Det känns så så mysigt. Vi har aldrig varit så redo. Jag har aldrig julfixat så mycket någonsin. I varenda rum. På mitt alldeles egna vis. Åh, det är så roligt! Och något mer som är roligt är att blogga. Som jag saknat det känner jag nu. Jag ska försöka bli bättre på det. Forsätter ni titta in här hos mig? Tryck gärna på det lilla hjärtat nedan så blir jag glad och antagligen ännu mer peppad till att komma tillbaka med ny energi och inspiration.
2

FÖDELSEDAGSFIRANDE

 
Om bara några veckor har vi en 8-åring i familjen. Vår stora fina tjej! Då mamman jobbar väldigt mycket fram till jul fick årets kalas bli av redan i lördags. Det firades och sjungs med släkt och familj, en massa fina presenter, allt fika som jag hade bakat och så klart blev det ett och annat uppträdande av tjejerna också. En riktigt härlig dag som avslutades med att vi åkte till djuraffären och Maya fick välja ut sitt allra första husdjur. Så nu mera bor en liten dvärghamster vid namn Smulan hos oss. Åh, så liten och söt hon är!
1