EN BÄTTRE HELG

 
Åh, att helgerna blir mer uppskattade och ännu lite härligare är det ingen tvekan om när jag jobbar minst varannan helg inom mitt jobb. Därför känns det också lite extra bra att jag nästan alltid får långhelg när jag väl är ledig. Ifredags blev det en tur till tandläkaren med Maya och jag var minst sagt stolt när vi gick därifrån. Bästa besöket vi gjort på länge. Så skönt! Skjutsade sedan tillbaka henne till skolan och jag och Hanni passade på att åka och storhandla. När vi kom hem dröjde det inte länge innan Maya också kom från skolan. Flickorna hoppade upp på cyklarna och vi tog en promenad med fika och presenter till Joanna och Anton eftersom hon fyllt år i men vi missade kalaset då jag jobbade. Igår blev det en tur till skogen med hela familjen och lite svamp fick följa med hem. Sedan åkte vi ut till min mamma och pappa en stund och lämnade kvar barnen som sovit där i natt. Jag och Patrik hade bokat bort på stan och hade en trevlig kväll på Ping Pong med god mat. Det blev dock en tidig kväll med en massa godis, film och en brasa när vi kom hem. Man är liksom inte van som småbarnsföräldrar och somnar gärna alldeles för tidigt, haha. Men det är också så skönt att bara få vara och sova ut ordentligt. Även om man är uppe med tuppen pga de tidiga morgnarna man är van vid. Dukade upp en härlig och god frukost och har suttit i lugn och ro tillsammans den här morgonen. Bara det är något utöver det vanliga. Men nog saknar jag de små trollen allt redan. Så snart ska vi göra oss i ordning och åka mot landet. Mina föräldrar och flickorna ska också dit. Så det blir en tur och hälsa på min mormor och morfar. Som jag längtat dit länge nu. Det ska bli så så mysigt! En bättre söndag helt enkelt!
2

HÖSTMYSIGT I BARNRUMMET

 
Just nu försöker jag verkligen på alla möjliga sätt och vis hitta någonting som är bra, positivt eller härligt med hösten. Jag försöker av hela mitt hjärta... och hösten har aldrig känts så trist, jobbig och outhärderlig trots att solen visar sig var och varannan dag. Det hjälper inte! Nej, hösten och vintern är verkligen ingenting för mig. Känner mig så född på fel plats på jorden.
 
Drog på mig en jobbig och hemsk förkylning som bet tag ordentligt om mig ihelgen. Kämpade mig igenom mina arbetspass och somnade direkt på kvällen när jag kom hem både lördag och söndag. Långt före resten av familjen låg jag däckad och ändå vaknade jag lika risig. Idag har jag och Hanni vart lediga och det finns hopp om livet igen. Jag har passat på att göra lite höstmysigt i barnens rum. Målat lite, hängt upp tyger, slängt bort en massa gammalt dammigt och piffat lite. Hanna blev överlycklig över sin "säng-koja" som hon kallar det och la sig där direkt. Vi kan ju hoppas det är så mysigt så hon faktiskt stannar i sin säng hela nätterna. Men det kanske är för mycket att hoppas på.
3

HAPPY FRIDAY

 
Igår morse gav vi oss iväg ovanligt tidigt. Jag hade morgonmöte på jobbet och var sedan ledig resten av dagen. Så innan lunch var jag redan på förskolan och hämtade Hanna igen. Vi åkte till Birsta och mötte upp mormor för lite shopping och mathandling innan vi åkte hemåt igen alldeles innan Maya kom innanför dörren från skolan. När Maya och Patrik drog iväg på fotbollsträning fick jag och Hanna för oss att vi skulle köra ett träningspass på tvn. Jisses, idag värker kroppen lite här och där, haha. Men det är skönt också! Nu laddar vi för helgjobb med start idag, så om bara en stund åker vi mot förskola och jobb igen. Trevlig helg!
2