LITEN MEN STOR KÄRLEK

Tänk att även den allra minsta varelse på jorden kan ge så stor kärlek. Tror det varit bra för hela familjen att skaffa oss ett litet husdjur. Allra mest för Maya så klart. Det är det käraste hon har och jag tycker det är bra att få lära sig både ta ansvar men också att ha något att sköta om. Jag ser hur det gör gott på så många sätt och vis. Känner mig faktiskt lite stolt över min Maya och hur duktig hon är med lilla Smulan.
 
 
Hela den här dagen har gått åt till att rensa och städa ut julen. Nu är allting borta förutom julgranen. Det som bara häromdagen kändes som ett stort vemod att plocka bort kändes idag otroligt befriande. Vi rensade bland alla våra gamla jullådor i källaren, packade ihop det fint och ordentligt och kände mig bara så nöjd över allt vi organiserade ihop. Ser redan med gläjde fram emot att få plocka upp och fram allting till nästa jul igen. Men först ljuset, våren och sommaren. Det ligger dels närmare i tiden men också med något större längtan till just nu.
3
Mamma/mormor

Ja , det är mysigt med husdjur ❤️! Vill oxå ha .....😍

Svar: Jaa, det är det! <3
Eleni Apostolakis

Therese

Hej! Tack för en mysig blogg. Min dotter fick en dvärghamster i förra veckan efter lång längtan 😉. Har läst på om hur man sakta närma sig henne. Än är vi inte i närheten av att kunna lyfta upp henne... Hon bits som en tok när man bara har handen i buren. Hur snabbt gick det tills er lilla fina smula accepterade er? Tacksam för svar!

Svar: Hej Therese! Vad mysigt att ni också har en dvärghamster men trist att hon bits så. Jag är uppvuxen med att ha en massa hamstrar sedan liten och tycker guldhamstern varit svårare att få tama än just dvärghamster. Jag skulle nog vilja påstå att vår Smulan var tam från början, haha. Vi har inte gjort något särskilt. Sedan första dagen här hemma har det inte varit några problem att bara ta upp henne och gosa hur mycket som helst. Någon enstaka gång har hon nafsat lite men oftast är det för man inte tvättat händerna innan och kanske hållt på med något "gott" och ätbart innan. Men hon har aldrig bitits hårt. Det viktigaste är just att våga ta i dom oavsett om de bits och hålla på med dom mycket så dom vänjer sig. Hoppas det går bättre med er lilla hamster nu!
Eleni Apostolakis

Sarah

åh fina bilder öt mus =)