MITT 2018

Förra året den här dagen var jag på väg in mot akuten nu. Den där årsresumén jag hade planerat att dela med mig utav, som jag gjort varje år, blev därmed aldrig av. Hela Januari var väldigt tuff och mitt 2017 som faktiskt var ett otroligt händelserikt år blev det aldrig någon sammanfattning utav.
 
Nu har vi firat in 2019 och den här gången ska vi se tillbaka på det året som varit.
 
 
Vintern som var gav oss mängder med snö. M ä n g d e r . Det är antagligen den värsta vintern jag någonsin upplevt. Barnen åkte skidor, vi myste inne mycket med varmchoklad, vi åkte en hel del pulka men till och med det vart trist och jobbigt när vintern aldrig ville ge med sig. Det blev mycket kämpande med alla ytterkläder, snöstormar, skolorna fick stänga, skottande och slirande med bilen. Men trots det blev det många tulpanbuketter och ännu fler semlor.
 
 
 
Det blev påsk och fortfarande var det lika mycket snö. Vi som annars gömmer påskäggen utomhus fick göra andra alternativ inomhus då mängderna var för stora. Där och då trodde vi inte snön skulle vara borta till midsommar. Men så kom våren och värmen med den. Redan i Maj kunde vi sitta ute på kvällarna och äta middagar på balkongen. Vitsipporna slogs tillsammans med alla sommarens blommor. Vi började så tomater och kryddor. Balkongerna fylldes av perlagoner och utefixet var i full gång. Hela den underbara sommaren låg fortfarande framför oss.
 
 
 
Så kom sommaren! Den helt fantastiskt magiska sommaren. Hanna fyllde 4 år och det kalasades med släkten. Midsommarafton firades hos min mormor och morfar på landet... dansandes kring en klädhängare, haha. Det kan ha varit den kallaste och tristaste dagen på hela sommaren. Men vad gör det i det härliga sällskapet. Barnen tog första doppet i Sidsjön och vi tillbringade massor med tid utomhus. Den regnigaste dagen på hela sommaren lånade vi svärisarnas husbil och hamnade spontant på Sörfjärdens camping för en natt.
 
 
Vi gjorde så härliga utflykter och tillbringade en hel del tid på stranden. Resten av tiden hade barnen vattenkrig ute på gården, vi grillade, gjorde picknick till middag och Patrik fyllde år. Den där kvällen då jag och P fick tid att sitta tillsammans uppe på Norra berget bara vi två med gott att äta och utsikt över hela stan. En tjejkväll på balkongen med milkshakes och vi härdade ut under filtar trots att kylan låg över oss. Annars måste det varit den varmaste sommaren vi varit med om. Och den där kvällen nere på stan när vi såg på Samir och Viktor och vi stod där med varsina barn på axlarna som jublade och diggade. Den här sommaren kommer vi föralltid att minnas.
 
 
För att göra det bästa avslutet på den bästa sommaren åkte vi till Grekland i 17 dagar. Det känns inte som jag behöver skriva så mycket mer om det förutom att jag passade på att fylla år när vi var där. Den resan gör alltid gott för själen och betyder alltid extra mycket!
 
 
Sen kom hösten. Maya började i tvåan och Hanna gick tillbaka till förskolan igen. Inte för att det blivit så ofta för hennes del. Mycket tid spenderas hemma tillsammans för mig och Hanna. Vi har varit i skogen och plockat blåbär och svamp. Det har bakats. Och så blev det både tidig halloweenfika och en senare halloweenmiddag hos oss. Det var en härlig höst med dagar i Oktober som var så varma så vi kunde sitta ute och fika. Så mysigt, så härligt.
 
 
Sen kom julen och vintern. Vi hade äventyrskalas för kompisar till Maya och senare vart stort släktkalas. Två dagar före julafton blev hon äntligen åtta år. Som hon väntar varje år. I present fick hon bland annat vår nya lilla familjemedlem Smulan. Tänk så mysigt det kan vara med ett litet husdjur. Redan i November började vi sakta göra jul och för min egen del tror jag faktiskt att det här varit den allra mysigaste julen med mest julstämning som jag själv kan komma ihåg. Det har varit något alldeles extra i år. Kan inte sätta ord på vad, det är bara känslan som varit.
 
Sista dagen på året firade vi in hemma hos oss tillsammans med Joanna och Anton. Vi åt en god middag, spelade spel och vann ingenting på bingolotto. Skålandes på balkongen med casinots fyrverkerier så var vi plötsligt inne på 2019. Gott nytt år!
3
Moms

Vilken fin bild och sammanfattning du har gjort av året som gått, mycket trevligt att läsa. Kram .

Mamma

Ett fint år att minnas ❤️❤️

Mimmi

Så fint...Gott Nytt 2019 ❤