NYTTIGA BOUNTYBOLLAR

Vi har fortsatt jullov här hemma men nu är vi faktiskt inne på sista dagen. Mayas vårtermin började med två studiedagar då lärare och fritidspersonal haft fullt upp med att färdigställa allt i den alldeles nybyggda skolan som de imorgon äntligen får flytta in i. Lite spännande är det nog allt att komma tillbaka efter det långa jullovet. 
 
Igår hälsade vi på hemma hos mamma och pappa. Barnen fick vara med morfar en stund medan jag och mamma tog en promenad. Senaste dagarna har jag hunnit med både promenader, dansträning, fått nya fina naglar och färgade bryn och fransar av min fina lillasyster som pysslar om mig med jämna mellanrum. Igår kväll var jag på fikadejt med Isabel på Espresso house. Roligt att ses då det blir rätt så långt mellan gångerna. Haft fina och härliga sista dagar av ledigheten.
 
 
Idag har vi gjort världens godaste Bountybollar med apelsinsmak. Min mamma bjöd på de kring jul och jag är verkligen helt besatt av dom. Visst innehåller de endel kalorier, men även en massa nyttigheter. Det är skillnader på tomma kalorier och sådant som faktiskt kan tillföra bra saker till kroppen. De är perfekta när sötsuget tar över, om man behöver något energihöjande mellanmål eller till fredagsfikat. Stoppa dom i frysen och det är bara att ta fram och äta direkt när man villhöver ha.
 
Recept på ca.15-20 stycken.
225g urkärnade dadlar
200g kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokosgrädde (Det krämiga/tjocka översta lagret när du öppnar en burk kokosmjölk)
1 ekologisk apelsin att riva skalet ifrån
1 krm salt
200 g (helst) mörk choklad, 70%
Riven kokos till dekoration
 
Mixa alla ingredienserna utom chokladen i en mixer eller matberedare. Forma sedan smeten till små bollar och lägg dom i frysen en stund medan du smälter chokladen. Doppa bollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper, toppa med kokos om man vill och lägg sedan i frysen. När chokladen stelnat lägger jag över de i en bruk istället. Och jag lovar, dom är SÅ goda!
4
Malin Rosö

Alltså jag ÄLSKAR tröjan! vart får man tag på en sån? :)

Svar: Tack snälla! Köpt den på REA hos H&M. Den är så så härlig. Älskar den!
Eleni Apostolakis

Mimmi

Ett fat med smarr som man dessutom kan trösta sig med att det är nyttigt...mmmmm....

Svar: Dom är ju bara föööör goda!
Eleni Apostolakis

Emma - emmashud.se

ååh det här vill jag testa!

Svar: Du bara måste testa!
Eleni Apostolakis

Liselotte Johansson

De ser jättegoda ut. De ska jag testa att göra redan i kväll. Tack för tipset.

Svar: Hoppas du gillade dom! :)
Eleni Apostolakis