MITT BÄSTA FRUKOSTTIPS

Att få starta veckan med lediga måndagar kan vara det bästa. Nog för att jag ändå ställer klockan tidigt för att stiga upp och få iväg Maya till skolan men att sedan bara övergå till det sköna morgonlunket slår ändå det mesta. Jag har för ett par veckor sedan hittat min nya favoritfrukost som jag bara måste tipsa om. Jag är en ständig sökande efter bättre och mer hälsosamma alternativ. När det gäller det mesta egentligen. Och inte minst vad jag stoppar i mig med en mage som levt otroligt hårt och jobbigt liv under många år. Man kämpar ständigt med att må så bra man bara kan, att hitta någon slags balans och göra sig av med dåliga ovanor och laster. Min allra störta last är (fortfarande) sockret. Fullt medveten om att min kropp egentligen inte mår bra av den mängd jag gärna sätter i mig varje dag. Den biten får jag helt enkelt fortsätta att jobba på. Men jag tror att lättast är att ta en sak i taget för att inte göra det så drastiskt. Jag har hittat en frukost som jag mår otroligt bra utav och som dessutom är hälsosamt på många vis - Havregrynsgröt och Matcha latte gjord på havremjölk. Vill man läsa mer om fördelarna till att äta havre så kan ni göra det här.
 
Jag kan ärligt säga att jag inte har tyckt det varit speciellt lockande att äta havregrynsgröt. Hur många försök jag än gett det. Men så råkade jag i förbifarten se att tips om att mixa havregrynen med en stavmixer till havremjöl. Jag vart nyfiken och blev tvungen att prova några dagar senare. Vilken skillnad! Blanda 2 dl vatten och ca. 0,5-0,75dl havremjöl och koka upp det som vanlig gröt. Plötsligt kändes det som en variant av mannagrynsgröt fast gjort på havre. Så himla mycket godare! Toppar det gärna med hallon, blåbär, kanel och lite chiafrön. Min mage blir glad och ännu gladare blir då jag.
 
 
En annan favorit jag inte klarar mig utan sedan ett par år tillbaka är matcha latte. Jag som inte klarar av att dricka kaffe pga min mage ser dagligen fram emot den där matcha latten varje morgon. Jag brukar köpa det ekologiska matcha pulvret från Superfruit. Efter att ha provat några olika så är det här den absolut bästa om ni frågar mig. Jag värmer och skummar ca.2,5dl havremjölk (Oatly) och värmer sedan ca.0,5dl vatten och vispar ner en tsk matcha pulver. Häll sedan på den skummade mjölken. Första gången tyckte jag det smakade lite speciellt, grönt, skog, ja något åt det hållet. Det var inte äckligt bara annorlunda. Nu älskar jag det! Vill ni läsa mera om fördelarna med matcha kan ni göra det här.
 
Så här fick ni mitt bästa frukosttips som iaf gjort skillnad på hur jag mår i min mage i det stora hela. Små steg framåt. Och har man inte problem med sin mage så kan det bara vara otroligt gott att hitta nya alternativ som också gör kroppen glad. Eller vad säger ni? Vad är er favoritfrukost?
Tilde

Åh vilken dröm! Hittade precis din blogg- så mysig och inspirerande! Kram Kram

Svar: Tusen tack! Vad glad jag blir. Hoppas du får en fin helg! :)
Eleni Apostolakis

Mimmi

Måste skapa lite nya frukost rutiner inför vintern kanske...Min A fil med solroskärnor och nyponpulver och ibland skivad banan, persika eller jordgubbar har hängt med länge...I min mobil finns en anteckning om Matcha te, har tänkt testa det sedan jag läst om dess goda egenskaper.

Svar: Det lät också väldigt gott. Men ibland kan det vara kul att testa något annat som man sedan fastnar i "alldeles för länge" :)
Eleni Apostolakis