BÄSTA SOCKERKAKAN

Baka baka liten kaka tillsammans med Hanna. Vi tänkte bjuda på sockerkaka med grädde till efterrätt denna fredag. Så enkelt men gott. Har så klart testat en del recept på olika enklare bakverk och till sist så hittar man de som ändå gör det lilla extra. Till er som vill baka den godaste saftigaste sockerkakan så hittar ni receptet här. Knepet jag använder mig utav när jag bakar sockerkaka är att när det står att man ska vispa ägg och socker pösigt. Då gör jag det p ö s i g t. Jag vispar i bakmaskinen länge medan jag förbereder allt det andra så det nästan är fluffigt som grädde eller maräng innan jag blandar i resten. Det blir såååå bra! 
 
 
 
Så klart ska även kakan pudras med florsocker. Det är som pricken över i. Och ber man sedan sin femåring att pudra... ja, då blir det pudring på riktigt. Här ska inte snålas, haha. Sockerkakan blev lika vit som snön som låg på marken imorse. Tur det smälter fort igen. Till veckan väntas våren se ut att komma. Så efterlängtat och så härligt. Sol och värme är mer än välkommet nu!
 
Nu ska jag göra en ost och broccolisoppa med vitlöksbaguett till middag, sen hugger vi in på det vi bakat! Önskar er en riktigt fin helg!