RECEPT BLÅBÄRSGLASS

Snabbt och enkelt - det är min melodi. 
 
När jag tänkt göra hemmagjord glass hela sommaren men inte kommit mig för så passade jag på nu under min sista semestervecka. Och lagom till min födelsedag också. Perfekt när det inte blev tårta eller något annat. Att äta en god blåbärsglass i strut var inte alls fel! Mums! Barnen har varit som galen i glassen och sagt flera gånger att det är den godaste glass dom någonsin ätit. Det blev med andra ord ett väldigt bra betyg. Och om jag får säga det själv så blev jag positivt överraskad över hur få ingredienser tillsammans kan skapa något så gott. Är ni sugen på att testa? Receptet kommer längst ner i inlägget.
 
 
Recept
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
ca. 250gram tinade blåbär (eller andra bär)
 
Gör så här
Vispa grädden fluffig
Blanda bären med den kondenserade mjölken
och vänd till sist ner grädden.
 
Häll upp i en brödform. Behöver nödvändigvis inte ligga bakplåtspapper i den, men jag var lite osäker på om formen jag har är helt tät. Ställ sedan i frysen i minst 6 timmar.
 
Ät och njut i strut eller bägare. Mums!
 
Som pricken över i hade vi köpt chokladkulor/strössel till. Riktigt gott blev det.