ENKELT SÄTT ATT FÖRNYA

Januari kan vara en av de tristaste månaderna på året. Men ändå en av de bästa om man tänker på att ljuset börjar komma tillbaka. Att den mörkaste tiden har vänt mot en ljusare tid känns som ett hallelulja moment. Januari sägs också vara den fattigaste månaden på året. Inte så konstigt med alla festligheter som December står för. Det har varit jul och både julklappar och mat flödar på många håll. Och sedan kommer nyårsafton då det gärna får vara lite extra pampig också. Så kan man ju även råka få barn den månaden och då vankas det födelsedagskalas och födelsedagspresenter. Den prickade vi in bra. Och så kom Januari med en tom plånbok, trist väder, tillbaks till vardagen och man går mest och väntar. Väntar både på lön och på våren. Ungefär så.
 
Passade även på att ha årets första VAB igår. Jag och lilla skrotis var hemma och kurerade hela dagen. En förkylning och krupp kom och hälsade på. Vi överlever med lugna mysiga stunder. Men nog börjar det krypa i min rastlösa själ. Mina idéer på saker är många. Alldeles för många. Så sitter man fast här hemma utan sådant som man skulle behöva för att förverkliga de där sakerna. Vad gör man då? Inte helt oväntat började jag vända upp och ner på hela vårt vardagsrum. Hanna satt i soffan och sneglade på mig, "vad gör du nu då mamma? Ska du möblera om igen?". Ja, det är det absolut billigaste och bästa sättet att förnya något hemma. Då har man något att klura på en stund och rätt så svettigt blir det också, så man kan se det som ett mindre träningspass. Älskart.
 
 
Men trots att jag flyttat saker runt runt och tycker det blev helt ok så har jag en helt annan bild i huvudet. Det gäller bara att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Mitt mål för i år kommer att vara att handla mest secondhand. Möbler och sådant har jag under många år köpt mest på loppis eller fått begagnat och så kommer det fortsätta vara. Och med det menar jag att det kan ta väldigt lång tid att hitta de där guldkornen, för man vet aldrig exakt vad man kommer hitta, eller hur det egentligen kommer se ut. Och det är så spännande och så himla roligt! Till vardagsrummet söker jag (fortfarande några år senare) nytt vardagsrumsbord och en stor stor hylla eller skåp. Sedan har jag drömt länge efter en soffa i linnetyg. Den tror jag dock att jag någon gång i mitt liv kommer få köpa ny.
 
Så mina vänner, inom en snar framtid är det färg, tapeter och loppis som står på min köpelista. Ja, några nya blommor och växter skulle heller inte sitta fel sedan alla julblommor och granar kastades ut ekar det ganska tomt på växtligheten. 
Jessica Högberg

Jag köper rätt mycket begagnat redan men jag längtar efter en NY soffa. Vi möblerade om till nyår för att få plats med bordet med iläggskiva, blev ganska nöjd så vi fortsätter på det spåret=) Lycka till med fyndandet <3

Svar: Ja, ibland blir det oväntade väldigt oväntat bra också :) Härligt! Förstår din längtan efter ny soffa. Känner exakt samma sak. Ha en fin kväll!
Eleni Apostolakis

Mimmi

Mitt mål är att "loppa" MINDRE 😄 Har så många projekt , fynd, idéer som står på vänt redan men det är ju stopp i "flödet" här...

Svar: Haha, ja så kan det ju också vara. Jag är inte riktigt där än ;D
Eleni Apostolakis