NYA TIDER

Så var sommarlovet här för den minsta i familjen. Tänk att hon igår gick sin allra sista dag på förskolan. Någonsin. På ett sätt känns det helt overkligt och på ett annat nästan lite tomt. Vi har här med inga förskolebarn längre. En ny tid väntar. Men först ett långt och härligt sommarlov. En vecka kvar till Mayas skolavslutning och veckan efter är det min tur att göra barnen sällskap. Det ska bli härligt även om vi inte har en endaste semesterplan. En sommar som från början var planerad med både resor och förväntan av mycket annat kommer istället spenderas på ett helt nytt sätt. En dag i taget. Inga planer, inga måsten, inga tider att passa. Kommer det bli en långtråkig sommar eller den allra nyttigaste för kropp och själ? För att tänka positivt så hoppas och tror jag att det kan vara en alldeles utmärkt tid till att stressa ner och bara "få vara" under en period, kanske för första gången någonsin.
 
 
Här ute kommer vi spendera mycket tid i sommar, som alltid. Äter min frukost här varje morgon som solen skiner och flera middagar har vi också hunnit med. En favorit plats. Finns inget bättre än att öppna upp dubbeldörrarna från köket direkt på morgonen när man står och förbereder för frukost. Till vänster ser ni att vi har sittplatser och på andra sidan bordet är min hemmabyggda bänk. Alldeles lagom för oss fyra att få plats och duka upp.  Till höger är det just nu helt tomt. Ja, förutom alla mina krukor som fyller ut hela vägen. Men vi har planer på att göra en riktig myshörna. En plats att både kunna ligga och sola på om dagarna, men också för att mysa ner sig när kvällssolen skiner just dit. Tänk att ligga där på en skön dyna, bland kuddar och plädar med en tidning eller en skål med jordgubbar. Och vill man göra det även under dagen så har vi mitt fina fina bambu parasoll som jag fick förra året som också kommer att stå där bredvid. Ni kommer säkert få se när vi fått det klart.
 
 
Jordgubbar med mjölk. Det bästa jag vet. Skulle gärna äta det flera gånger om dagen. Här är från en frukost när jag och Hanna satt ute och åt tidigare i veckan. Så mysigt. Så gott. Nu har jag långhelg och jag hade hoppats vi kunde fortsätta på samma vis som hela den här veckan men det verkar dessvärre bli riktigt dåligt väder. Men vi har njutit till max idag så jag får leva på de solstrålarna till nästa gång de kommer tillbaka. Hoppas ni får en riktigt fin helg även om vädret sviker några dagar. Men det kan ju vara bra för mina blommor kanske. Alltid något.
Mimmi

Regnet var ändå välkommet i mitt nyanlagda jordgubbsland och tunnan med regnvatten är full, toppen! En vecka kvar till semester, en vecka kvar till...ja, säg det...

Svar: Ja, vi behöver regnet också. Hoppas på fint väder under semestern. Sol gör oss gott och låter oss vara ute åtminstone <3
Eleni Apostolakis