ROSENSKÄRA & DIY MATNÄT

Vilken fantastiskt härlig sommardag. Skyndade efter jobbet och hämtade totalt 6 stycken paket efter vägen. Gissa om blivande födelsedagsbarnet kommer bli glad när både gunga, pool och det mesta annat hon önskat kommer bli hennes. Årets önskelista var inte så lång och man kan knappt tro att det är en blivande sexåring som fyller år. Men hon har ändå önskat bra saker som jag tror hon kommer få mycket glädje utav. Sedan jag kom hem så har jag vandrat mellan balkongerna och trädgården i timmar. Åh, så jag njuter. Hoppas det här fina sommarvädret vill fortsätta även när jag gått på min semester.
 
Och vet ni vad jag gjort nu ikväll? Jo, jag har plockat min allra första rosenskära. Kan knappt förstå att det faktiskt börjar blomma av allt jag sått. Hoppas på att det kommer vara massor att plocka hela sommaren. Sol och blommor, jag kräver inte så mycket mer än så av 2020.
 
 
 
Men även när solen lyser med sin frånvaro så passar vi på att göra det bästa av situationen. I måndags var det varken soligt eller särskilt varmt egentligen. Men så tänker jag - Är det sommar så är det. Det blir inte bättre än vad man gör det till. Så jag och Hanna passade på att ta en fika utomhus, oavsett väder. Och så mysigt det var. Vi fikade mina nybakade kanelbullar och finska pinnar. Jag körde ett litet bakrace under söndagskvällen då vi kom på att Maya skulle ha med sig fika för utflyktsdag med skolan på måndagen. Så då blev det ju även fika över till andra mysiga stunder.
 
 
Matnätet som står på bordet satt jag flera kvällar och pysslade med. Tålamodet tog slut både en och två gånger, men så blir jag lite för tjurig för att bara ge upp. Har använt mig av en gammal loppisfyndad lampskärm och tyll. Tog först bort det gamla tyget från lampskärmen, vilket var svårare än vad jag kanske tänkt innan, men till sist så var allt borta. Målade då det som var kvar av skärmen i vitt och har sedan pusslat med tyll, nål och tråd i flera omgångar innan jag fick allt på plats. Ännu en gång blev jag påmind om att jag, nål och tråd inte alls hör ihop. Men hämd den som ger sig. Det som tidigare suttit som "hållare" till glödlampan nöp vi av med tång och sedan gjorde jag en ring att ha för att lyfta den. Nu får den se ut som den ser ut och vi har äntligen ett matnät att lägga över fikabrödet när vi sitter utomhus och diverse kusar kommer flygandes. Alltid något.