MER TID I KÖKET

De senaste dagarna har jag spenderat mest tid med att gå mellan köket och balkongen. Tänker att allt det här kanske kommer ge mig en ny syn på matlagning och öka mitt intresse något. Man kan liksom inte bara lägga sig platt och göra ingenting när man spenderar dagarna hemma och inomhus. Försöker redan nu börja bygga upp en ny vardaglig rutin för att få dagarna att rulla på. Allt för att vara redo för allt som kommer att ske framöver. Maya har hemuppgifter på datorn att göra så henne har jag satt att plugga flera omgångar idag med "raster" däremellan, under tiden fick Hanna ha lite "gympa" så hon körde olika filmer med dans som hon övade till och jag har skolat om mina tomater, städat och lagat både lunch och middag. Som sagt. Bara för att vi måste hålla oss inomhus så betyder det inte att vi ska sätta oss på rumpan med varsin skärm eller liknande hela dagarna. Man måste ändå hålla igång både hjärnan och kroppen.
 
 
Jag fullkomligt älskar den här maten. Något som jag själv kan säga att jag är riktigt bra på att tillaga. Kanske för det är så enkelt. För jag är definitivt ingen kock. Så det här är ett mattips till er från mig. Vi kallar det gulasch men det kan lika kallas köttfärssoppa eller kanske tacosoppa. Ja, kalla den vad ni vill den är galet god!
 
Ingredienser:
1 gullök
1 röd paprika
2 köttbuljonger
6-8 potatiser (eller hur många ni vill)
1 Liter vatten
1 Burk Taco Salsa, jag föredrar medium men det är smak sak.
1 burk krossade tomater
En klick köttfärs (efter hur mycket man vill ha)
Paprika pulver
Man kan även hacka i morötter om man vill. Jag har det ungefär varannan gång jag gör soppan beroende på vad jag känner för.
 
Gör så här:
Hacka löken och stek i lite smör/olja och tillsammans med paprika pulvret. Sedan brukar jag egentligen bara hälla på 1 liter vatten, i med buljongtärningarna, skär paprika och potatis i lite större bitar och sedan bara i med resten. Men tar alltid köttfärsen sist när potatisen kokat en stund. Klickar då bara i små bitar av köttfärsen. Och till det kan det vara gott att servera något bröd, men absolut inget måste. Men något man inte bör glömma är en creme fraish med pressad vitlök i. Koka tills potatisen är klar och tadaaa. Maten är serverad!
Jessica

Galet fina bilder, låter som ni har det bra i en underlig vardag💕

Svar: Tack snälla! Hoppas du har en fin kväll!
Eleni Apostolakis