Akuten & operation

Ni som hängt med senaste dagarna kanske kommer ihåg incidenten med kökskniven som landade på min fot? Har inte alls haft speciellt ont efter det men märkte ganska snart att stortån var ganska livlös. Åkte ändå iväg på julfirande med Patriks foppatoffel på mig då jag inte fick på mig mina vanliga skor och hoppades bara att det var svullnaden som gjorde att den inte gick att röra. Men anade ändå att något måste vara av.
 
Igår när jag tyckte svullnaden verkade lagt sig någorlunda och jag fortfarande inte kan röra tån utan det bara hänger helt löst ringde jag till 1177 för att höra om jag kunde avvakta ett tag eller vad dom tyckte. Det fick bli en tur direkt upp till akuten där hon i receptionen bara genom att höra mig berätta säger "Din sena är nog av. Det blir operation för dig idag, Grattis". Och mycket riktigt. Kniven landade så precis så den kapade senan till stortån och utan operation skulle den aldrig få tillbaka sin funktion. Så efter några timmar uppe på sjukhuset är foten opererad och efter många om och med hittade de till slut båda endarna av senan som de fick sy ihop annars hade det blivit ytterligare operation och större ingrepp till veckan. TACK OCH LOV, att det gick att ordna på en gång. Så nu ligger jag med specialgips som gör att tårna pekar rakt upp i taket och gipset går enda upp till knä. 6 veckor ska jag nu få ha så här och en stark penicillinkur på det. Roligare sätt kan man avsluta året på men det kunde vara värre.
 
Har väldigt ont idag men det är väl inte så konstigt med tanke på hur långt snitt dom fick göra. Snart känns det nog lite bättre och lättare igen. I februari är jag gipsfri, tjoho!
 
 
Mamma

Snart är du på benet (foten hihi) igen! <3 <3

Svar: Den var fyndig. Hoppas att jag snart kan stappla mig fram lite bättre :D
Eleni

Mimmimoster

Ja tänk så tokigt det kan gå, TUR att du inte hade små hjälpredor runt fötterna också just då.

Svar: Det var tur men mer otur att kniven kunde pricka så precis. Och lite komiskt, haha. Nu har jag vart på sjukhuset igen och dom har trixat med gipset som satt för hårt. Lika med noll sömn i natt. Har legat på soffan och haft bengympa för att inte tro att foten skulle ramla av eller explodera. Nu kan det bara bli bättre :)
Eleni

Frida - Vita Villan

Men vilken otur!! Hoppas det läker som det ska och att du blir ordentligt uppassad :)

Svar: Tack, hoppas så att det ska bli bättre nu och att foten gör mindre ont snart så jag lättare kan ta mig fram. Man blir mer handikappad än vad man tror med ett gipsat ben, haha.
Eleni

Monia

Det var otur att det skulle sluta på detta sätt. Tanken jag fick när du sa att tån inte gick att röra var att något var trasigt. Jag hoppas att värken ger sig snart. Gipset är liten tungt och bökigt att bära, men kanske du snart får gå på hälen och då känns det lite lättare, i mina tankar är du med mig, hoppas att allt går bra. Kram

Svar: Tack snälla. Det var så typiskt hur det skulle bli och jag anade själv ganska fort att något var av men ville ju helst inte tillbringa julafton på akuten så väntade. Får redan stödja på hälen men har alldeles för ont för att kunna sätta ner foten än. Hoppas snart det känns bättre så jag kan börja göra det. Men det värsta är att tårna pekar rätt upp i taket, inte så bekvämt och rätt vingligt att gå på, haha. Hoppas veckorna går fort i Januari. Kram!
Eleni

Therese

åh herregud vilken himla procedur får nåt sånt litet klantigt :O vad jobbigt med gips och så, så länge! Hoppas det läker bra för dig! Gott Nytt år på er! :)

Svar: Ja, verkligen. Visst att jag kanske hade räknat med operation när läkaren sa att senan var av men inte att jag skulle behöva gå med gips i minst sex veckor och äta penicillin i tio dagar. Så himla typiskt alltihopa men nu är det bara vänta ut att det ska läka så jag får ta av gipset och påbörja rehab. Hoppas bara kunna använda stortån igen och allt ska gå bra efteråt. Men visst är det påfrestande att vara så hjälplös. Känns helt omöjligt att jag ska vara hemma och ta hand om barnen själv om dagarna från och med måndag, kan ju knappt ta hand om mig själv, haha. Gott nytt år till er med! :)
Eleni