Nedräkning påbörjad

Ingen har nog missat att det var första advent igår. Medan Maya och P var på dansskolan passade jag på att springa några snabba varv på stan och hann därmed se skymten av julskyltningen i regnrusket. Efter det spelades det julmusik medan vi rev i våra få kartonger med julpynt och både stjärnor och adventsljusstakar åkte upp i fönstrena. Kom på hur dålig jag faktiskt är på att julpynta och hur lite vi har. Får inte in något rött i hemmet, för jag kan helt enkelt inte få till det så det känns bra och tomtarna får ligga kvar i lådorna. Tycker det kan vara så mysigt och fint hos andra men inte riktigt hos oss. Kanske om jag hittar "mängder" med nya fina julsaker så man kan ösa på med något i sin egen stil så går det att få till. Önskar det men att köpa mängder känns inte så aktuellt. Nu har vi har börjat spara och samla. Vi kör istället extra på små granar, granris och kottar med mysig belysning av ljusslingor och ljuslyktor för att få till någon form av julkänsla. Och när julgranen väl är på plats så gör ju det det mesta.
 
Har ni börjat pynta? Går ni all in med tomtar, porslinsfigurer och rött?
 
 
Två år i rad har jag lagt ner massor med tid på paketkalender men i år gjorde jag det enkelt för mig med den fina Pixi adventskalendern för att slippa göra två stycken. Hanna ändå är för liten för att riktigt förstå men tillräckligt gammal för att se att någon annan får men inte hon själv. Därför får dom den här med fina små böcker så vi tillsammans kan läsa sedan. Är det bara jag som längtar till att stiga upp imorgon bitti för att se första avsnittet av årets julkalender?
 
ISA

det är så mysigt nu! tycker faktiskt om att gå på stan i julrushen till och med och få feeling :)

Svar: Håller med dig. Det hör liksom till lite grann :)
Eleni

Mimmimoster

Springer runt och pyntar, inne och ute, Massor med ljusslingor, ljusstakar och stjärnor. Har hållit på två dar varvat med julklappsinköp! Så mysigt! :D

Svar: Myyyysigt. Det gör du alldeles rätt i. Vill också piffa, pynta och pyssla men det går lite segt på den fronten men jag gör mitt bästa för att skapa någon sorts julstämning :)
Eleni