HELGDUKNING

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera.
 
Äntligen en ledig helg och familjen är samlad efter en vecka mest på olika håll. Åh, vad den här lördagen var extra efterlängtad. Inte minst har jag längtat efter en riktigt god middag då det blivit lite si sådär med den biten för min egen del, med sena kvällar och långa dagar. Patrik står nu ute vid grillen och vi har laddat upp med en massa "godsaker". Jag har passat på att helgdukat med ett gäng favoriter från hyllor och skåp. Blir det inte lite extra gott att äta på något fint? Jag kan nog tycka det. Och så tycker jag det är himla kul att fixa med också så klart.
 
 
Alla de här serierna är otroligt fina av exakt varje del. Men ändå känner jag mig lite svag för att göra en fin blandning av flera favoriter. Man kan på så sätt göra sin dukning mer personlig efter tycke och smak. De vita mattallrikarna är från Swedish grace. Helt otrolig bra kvalité och passar lika perfekt som vardags- till helgporslin. Något för alla tillfällen och de håller måtten. Lovar. Ett plus att de finns i flera fina färger där man kan mixa och matcha precis som man vill. De grå assietterna och skålarna med de otroligt vackra mönstret är Rua Nova. Älskar dom! Någon gång vill jag även slå till på mattallrikarna ur den serien. Eftersom varje del har olika mönster så blir det en väldigt fin blandning där det händer mycket när man har de tillsammans. Sen har vi skålarna som liknar blad i serien Cabbage. Så fina till servering men även perfekt att äta ur. Barnen äter ofta yoghurt eller liknande ur de. Och ibland kommer de även fram som godisskålar. Inte alls fel. Sist men inte minst har vi champagneskålarna som vi allt som oftast inte dricker champagne ur. Dom kommer från Table top stories serie Rumours och är lika god att dricka saft ur som champagne eller ha en kula glass i. Vad är ert favoritporslin eller bästa knep för en fin dukning?
Champagneskål - Dukning - Helgdukning - Stengods - Tallrikar - porslin
1
Mimmi

Med lite extra omsorg i detaljerna och bästa sällskapet vid bordet blir vardagslunken och falukorven också fest! I år är det 40 år sedan jag började sälja Swedish Grace, en verklig klassiker, snacka om tidlös....

Svar: Precis så är det. Och verkligen wow, 40 år sedan. Lika populär och omtyckt fortfarande. Fantastiskt 😍👌🏻 Då har man lyckats.
Eleni Apostolakis