EN ÖVERRASKANDE JULDAG

Allt började med ett litet SMS imorse och hela dagen, ja faktiskt hela julhelgen, blev något helt annat än vad jag kunnat drömma om.
 
Varje år sedan jag föddes har vi firat jul tillsammans med min släkt hos min mormor och morfar. Julafton har i stort sätt alltid sett likadan ut och så klart varit en av de mysigaste dagarna på hela året. I år valde vi att fira jul hemma bara vår lilla familj. Även om jag önskar att vi kunnat vara tillsammans som vanligt och vi känner oss friska så kände vi ändå den skyldigheten. Det sista jag vill ha på mitt samvete eller utsätta någon för är att någon ska bli allvarligt sjuk. Eller värre ändå. Vem kan leva med det sen?
 
Imorse när jag vaknade kände jag mig både glad och ledsen på samma gång över gårdagen. Eller egentligen på hela året. Det är så fint att se hur många offrar sådant som betyder mycket, alla kreativa lösningar och hur mycket man bryr sig om varandra och visar hänsyn. Tankar och reflektioner om livet har fått en större plats och betydelse än någonsin i år. Det har aldrig varit tydligare om vad som är viktigt och oviktigt. Tänkte också extra på alla dom som är ensamma, alla sjuka, alla som gör allt för att rädda liv och alla som förlorat någon ♥
 
Mitt i det här får jag ett sms av min moster och dom undrade om dom fick komma och lämna över julklappar utomhus. Min moster, mormor och morfar. Personer jag inte träffat många gånger i år. Min moster var det nästan 11 månader sedan jag såg. Ingen av dom har varit hit till oss sedan någon gång förra året. Jag grät halva morgonen. Både av glädje men också av att känna vad fruktansvärt mycket det här påverkar oss. Vårt sätt att leva, bete oss på och tiden som vi går miste om.
 
Även om vi visste att vi kanske inte skulle ses mer än 15 minuter utomhus, så kände vi att vi ville göra det bästa av den korta stunden. Jag och Patrik sprang upp och ner för trappen för att släpa ut varsitt bord åt alla, ljuslyktor, stolar, dukar, blommor, filtar och sist men inte minst lite julfika... och så klart handsprit.
 
När jag såg bilen rulla in på gården och jag ser min moster sitta i baksätet med munskydd på sig så var jag nära på att brista ut i... ja, jag vet inte.. skratt eller gråt. Kanske båda delar. Men det slutade bara i det gladaste leendet och varmaste känslan inombords. Bara att få se varandra den där stunden gjorde det till det finaste avslutet på det här året.
 
 
Alltså min gulligaste lilla mormor som brister ut i skratt. Hade nästan glömt hur roligt vi brukar ha och vilka skrattanfall som alltid lockar när vi ses. Där satt vi bland frostiga fallna höstlöv, minusgrader och blåst. Där ställningen till studsmattan stod bara en kort stund innan. Som jag och Patrik drog isär och flyttade på för att vi skulle kunna sitta utomhus tillsammans. Med flera flera meter ifrån varandra, vid varsina bord, höga samtal och goda skratt. Det viktigaste var att vi fick ses, om så bara för en kort stund, så har vi setts innan året tog slut.
 
TACK för den mest annorlunda och fina juldagen någonsin ♥
Monika

Underbart!!❤️❤️❤️

Svar: Verkligen! <3
Eleni Apostolakis

Mimmi

"Kramlösheten" börjar sätta sina spår, jag har precis lämnat mamma och pappa efter en helg tillsammans och knappt reflekterat över att vi inte kunde kramas...Men det var ett kärt återseende idag och man önskar vi hade fått mera tid . Efter att ena stunden vara nära att gråta vid första åsynen av er alla så tippade det över till skratt och glädje över att ha fått vara med och se när julklapparna öppnades. Den här julen blev långt mycket bättre än vad vi hade vågat förvänta oss. Tacksamhet är vad jag känner just nu...

Svar: Håller med dig på allt <3
Eleni Apostolakis

Mimmi

.....och TACK för att ni ordnade det såååå fint med bord, plädar, lyktor,fika med kort varsel...

Svar: Åh, tack själva för att ni kom! Är så himla glad att vi fick ses en stund <3
Eleni Apostolakis

Annika

Blir så glad att se det här, ååå vilka mysiga bilder! 😍
Vilket härligt minne på det här annars så trista året! Ta hand om er allihop och kramar på avstånd! ❤️❤️❤️

Svar: Ja, det var så himla mysigt att få ses en stund. Bästa avslutet på julhelgen helt klart <3 Kram
Eleni Apostolakis

Monia

Åh så härligt du har skrivit. Kändes både vemodigt och glädjande, så mysigt. När Ulla fick ett så gott skratt fick mig att skratta av glädje och kärlek till er alla i familjen. God fortsättning.

Svar: Ja, så mycket känslor nu. Är så glad att vi gjorde det möjligt men väldigt spontant att ses. Om så bara för en stund. Finns inget härligare än få de där goda skratten tillsammans. Det behövs inte lång stund för att få vara glad <3 Tack detsamma!
Eleni Apostolakis

Mamma

❤️❤️❤️❤️ KÄRLEK ❤️😍❤️😍

Svar: <3
Eleni Apostolakis

Terese

Men vad söta, så fint att ni träffades ändån på ett säkert sätt!!
Kramis

Svar: Åh ja, det gjorde så mycket att få ses bara en stund. kram
Eleni Apostolakis