DIY: BLOMGIRLANG

Jag har aldrig varit särskilt bra på att sy. Faktiskt riktigt värdelös. Även om jag haft stunder i mitt liv då jag trott att jag ska kunna bli mode designer och har satt igång med mina både stora och små projekt. Men varje gång jag suttit vid den där symaskinen, tråden går av, eller så har jag satt den fel och tyget fastnar ihop på fel ställen och... ja, då har jag gett upp. Lika irriterad och frustrerad varje gång eftersom i mitt huvud skulle det bli stordåd. Redan som väldigt ung insåg jag nog mina begränsningar med nål och tråd så inte helt otippat valde jag att ha endast träslöjd hela högstadiet. Vem vill liksom hålla på med något man är totalt talanglös på? Ändå är det något som jag verkligen hade önskat att jag kunnat lära mig. Att vara en människa med en kreativ själ där att skapa har så stor betydelse. Att förändra, göra om och skapa eget är så fantastiskt kul. Något jag hoppas att jag aldrig kommer att tappa lusten för. Så om jag nu kunde göra alla mina idéer utan klumpiga fingrar så skulle symaskinen antagligen vara min bästa vän. Ibland slår tanken mig att jag banne mig ska lära mig nu! Och kanske har jag med åren fått bättre tålamod till att försöka igen. Jag vet ju egentligen hur jag ska göra det, men ändå blir det aldrig som jag tänkt mig. Jag skruvar, borrar, sågar och målar hellre alla dagar i veckan. Men ändå.
 
 
Egentligen kanske det är symaskinen och jag som inte går ihop. Får jag hålla nålen i handen så känner jag kontrollen bättre. Och att gå och titta på fina tyger i tygaffären är ju bara så fantastiskt roligt. Tänk hur mycket fint man skulle kunna skapa. Efter att ha fått min otroligt vackra och inspirerande bok i julklapp, "Hidden places", vill jag bara sätta igång med olika pyssel och fix i hemmet. Så jag bestämde mig för att testa att göra en blomgirlang. Var och köpte små tygbitar i fina mönster och har nu handsytt små blommor av det. Fäste det på ett snöre och hängde upp i Hannas rum. För visst känns det fortfarande som stora tomma hål på vissa ställen sedan julen flyttade ut. Det blev absolut inga snygga varianter av blomster men idag kan jag acceptera känslan av att det är hemmagjort. Se charmen i det där de hänger i olika storlekar, lite ojämna och någon lite tråd som sticker fram. Och så fick vi en väldigt mysig stund jag och Hanna, rättare sagt flera timmar vid köksbordet, till att bara sitta och pilla på med våra tygbitar. Dessvärre hann det bli mörkt innan den var färdig så det helt färdiga resultatet kommer ni kanske få se någon annan dag.
 
Så för att avsluta det hela: Ge aldrig upp. Våga försöka igen! Det behöver inte bli perfekt det kan bli alldeles lagom bra ändå. Och det räcker mer än väl.
 
 
GÖR SÅ HÄR FÖR EN ENKEL VARIANT AV BLOMMA:
Klipp ut 3 cirklar i olika storlekar. Stick igenom nålen på mitten av cirklarna så de sitter ihop. Väckla upp dom i en blomform och fäst ihop dom. Tada.
 
Sen kan man alltid göra egna varianter eller följa mönster så klart.