DEN DÄR LYCKAN

Lyckan över att ha sommarlov. Friheten, ledigheten och långa dagar. Lyckan i att ha fått en egen lekställning med höjdpunkten - en alldeles egen gunga. Ja, den glädjen går inte att ta miste på. Min underbara lilla filur. Alltid så glad. Skrattar och fnittrar så hon knappt kan stå på benen åt det mest enkla små saker. Lättroad helt klart. Så enkel att ha att göra med för det mesta. Igår kväll var vi ute på gården. Hon skulle gunga och ropade "ta kort på mig mamma. Ta kort igen! Och igen!". Det händer inte ofta att barnen själva ber om att jag ska ta fram kameran. Jag gör det så klart med glädje. Efteråt var det dags för kvällsvattningen av alla blommor. En kanna hann vi med, fyllde på en andra och när vi stod där och precis började hälla över pallkragarna så kom regnet. Störtskurar. Himlen öppnade sig. Jag kände mig som Pippi Långstrump när Tommy och Annika undrar varför Pippi vattnar när det regnar. Har jag bestämt mig för att vattna idag då gör jag det, även om det regnar.
 
 
Vi hade dessutom lovat att köpa glass från glassbilen den här tisdagskvällen. Vi har pratat om det i flera veckor, kanske månader. Så vi satt och följde glassbilen på mobilen som var försenad med nästan flera timmar. När vi hörde att den började närma sig slängde vi på oss regnjackor och sprang ner för backen. Ut kom då Maya från kompisen i samma stund och mötte upp oss vid glassbilen. Det här var ett tillfälle ingen unge ville missa. Tro det eller ej. Det är första gången jag köper glass från glassbilen i vuxen ålder, vilket betyder att det var allra första gången för barnen. Ni kan gissa lyckan när vi gick där i regnet med antalet glasslådor på vägen hem strax före klockan nio på kvällen och åskan som mullrade bakom oss. Ja, nog är det bra härligt med sommarlov och den här tiden på året. Så tacksam för allt. Stort som smått. Att få vara med min familj. Ingenting slår det.
Mamma

Underbara , glada, älskade Hanna 😍❤️❤️❤️

Svar: Ja, vår goa lilla Hanna! <3
Eleni Apostolakis

Mimmi

Regn, åska, glass och sommarkväll...Ett ögonblick jag tror ni kommer "fotografi" i minnet... Vi hade ju inte möjlighet att följa händelser på mobilen...Vi gick helt enkelt och satte oss på mjölkpallen och väntade och väntade...Plötsligt kom den! Den stora bussen med kvällens dansband, på väg till Gnarpsbadens festplats...Vi vinkade och chauffören tutade, lyckan var total! Så gick vi helt upprymda hemåt igen...

Svar: Åh, så himla mysigt! <3
Eleni Apostolakis

Anette

Ja, Mimmi det hade jag glömt😄!Jag tänkte på när vi fick köpa en varsin läsk när bilen med dricka stannade.Minns även Bolins affärsbuss , men det kanske var från den vi köpte drickat !?

Svar: Mysiga minnen :)
Eleni Apostolakis

Mimmi

V i hade "Bryggarbilen Tre Bockar", Bohlins Livs och "Grisbilen som kom kultingar till hushållen på våren. Man kunde höra smågrisarna skrika på flaket...Så kom ju Sundberg och Idén med strömming, Alm med sill, "Dassaborsten med blindarbeten" och liten sur farbror som sålde nål och tråd bland annat...De sista två cyklade...

Svar: Sådana saker ni inte kommer att glömma :)
Eleni Apostolakis