LOPPIS, LAVENDEL & DRÖMSKÅP

Den här sommaren har jag hittills hunnit med några loppisar. Inte allt för många men ändå fler än vad jag var på hela förra sommaren. Jag köper ofta möbler begagnat för att fixa till. Det är något alldeles särskilt tycker jag och letar därför oftast bland de största sakerna först. I sommar har jag bara köpt ett sidobord som jag målat om i möbelväg men har hittat desto fler små saker som fått följa med hem. Jag är så otroligt svag för glas och porslin. Sådär så jag inte kan hejda mig och skulle kunna samla ihop huuur mycket som helst. Men finns det något trevligare än att äta på fina tallrikar, göra fina dukningar och servera hur vackra ting? Här nedan tänkte jag visa några av de saker som jag hittills hittat. Det är en salig blandning mellan mässingljusstakar, assietter, vaser i olika storlekar, tårtspade, skålar, likörglas med mera.
 
 
Något mer jag tänkt visa är lavendeln jag plockade med mig hem från mina föräldrar. Dom har massor och jag norpar gärna ett gäng små buketter därifrån. Jag har hängt några på tork i köksfönstret och tänker att jag kanske ska prova göra lavendelolja, lavendelsocker eller små doftpåsar. Snart är det dags att plocka ner dom och göra något av de men än hänger de där och är sådär fina.
 
 
Sist men inte minst måste jag visa skåpet jag har målat om. Det var ett loppisfynd från tidigare i vår. Meningen från början var att måla om det men då det var så fint i de mörkbruna och alla påpekade det gång efter gång bestämde jag mig för att vänta. Men så kom det på tal en kväll i förra veckan när jag målade om det lilla sidobordet. Så dagen efter medan jag var på loppis hade Patrik startat projektet och börjat slipa det. Då var det bara för mig att sätta igång och måla. Det tog mig två dagar då skåpet dels är ganska stort men också för alla de små detaljerna och pillet kring glasrutorna. Jag tejpar ju helst inte så då får det ta sin tid helt enkelt. Jag är vilket fall väldigt nöjd över resultatet. Det lyfte verkligen hela vardagsrummet till det bättre. Så det mörka skåpet som slukade det lilla ljus vi har där lyser nu mera upp rummet istället. Älskar det. Samma färg som våra sovrumsväggar, sandhav. Tycker så mycket om allt i färgen sand nu och matt fin yta.
 
 
Annars har det varit full fart här i dagarna. Igår var jag på loppis med mamma, gick sedan hem till min fina kollega Linda och hjälpte henne och spackla lite i hennes nya lägenhet och mot kvällen tog vi en promenad ner mot stan och hamnen så Hanna fick klättra och leka innan vi tog en skön promenad hem igen.
 
Idag har vi varit på Södra Berget för att gå Björnstigen och grilla korv tillsammans med våra vänner från Indal som vi inte träffat på väldigt väldigt länge. Dom följde med oss hem en stund sedan så vi vuxna fick prata och barnen leka. Nu ska jag börja pyssla i köket och göra fint på skänk och hyllor bland alla mina senaste fynd. Härliga lediga dagar.
Mimmi

Skåpet var så vackert i sitt ursprung så jag förstår om du tvekade lite. Men det är precis lika fint nu när du målat det, en riktig juvel.

Svar: Ja, det blev riktigt bra så jag ångrar inte en sekund att jag målade det.
Eleni Apostolakis

Linnéa

Vad romantiskt och vackert med vitt!
Specifikt dukningen!

Kul idé att hänga lavendel upp & ner!

Svar: Tack, kul att du gillar det!
Eleni Apostolakis

Frida

Så vackert med lavendel knippor!

Svar: Tack! Kan inte annat än att hålla med.
Eleni Apostolakis