NORRA BERGET

Vår pärla i Sundsvall - Norra Berget. Varje sommar skriver jag om hur fint och härligt det är där. Men det bara fortsätter att leverera år efter år. Kommer aldrig tröttna. Får flashbacks från när jag var liten och våra årliga friluftsdagar med skolan vi hade där. Även när vi gick på gymnasiet hade vi mycket roligt både med skolan och på fritiden där. Min och Patriks första sommar tillsammans promenerade vi ofta dit när jag bodde i närheten. Hade picknickar och utflykter med Maya ofta dit också när vi hade promenadavstånd. Sist men inte minst så hade vi vår bröllopsfest på Norra Bergets loge sommaren 2015. Ja, den platsen är något alldeles särskilt.
 
 
Vi började med att gå runt och se höns, kaniner och griser. Det är så mysigt. Man kan vandra omkring där hur länge som helst. Som Maya sa "det känns nästan som alla vi barn i bullerbyn". Ja, lite den känslan är det faktiskt. 
 
 
Tror aldrig vi varit till Norra Berget utan att barnen måste sitta på skvadern. Så även den här gången. Vore nästan roligt att leta fram alla gamla bilder och se hur dom växer år från år när dom sitter där.
 
 
Obligatoriskt är också att ha med sig mormor på någon tur till Norra Berget och självklart att äta glass. Så blev det även den här gången. Så glad att mamma vill följa med oss på våra turer.
 
 
Varje sommar brukar Cirkus Elvira hålla till på Norra Berget. Det brukar vara cirkus i det stora cirkustältet, cirkusskola, ansiktsmålning och fika/shop i cirkusvagnen. Alltid så himla kul för barnen. Förra året lovade jag barnen att vi skulle gå på cirkus men sköt på det flera gånger när vi var dit för vi var för sent ute med att köpa biljetter. Så när vi väl kom dit i tid, trodde vi, så hade cirkusen stängt för säsongen. Gissa besvikelsen. Så jag lovade cirkus den här sommaren. Lovade, lovade, lovade. Men eftersom ingenting är som vanligt år 2020 så står cirkusen inte där i år. Men popcorn från Cirkusvagnen och ett besök i den nya cirkusskolan som nu mera håller till i skogen fick det bli. Så glada och nöjda barn som övade cirkuskonster både upp och ner, högt och lågt.
 
Avslutningsvis så blev det femkamp för barnen. Stort fokus, mycket skratt och en rolig stund. Det blev en riktigt härlig dag med rätt så skönt väder dessutom. Lagom till vi kom innanför dörren här hemma så kom haglet och sedan ett riktigt oväder med störtregn. Det känns helt okej när man varit ute i flera timmar. Tack för en mysig dag!
Mamma

Tack för att jag fick vara med er ännu en gång på Norra 😍❤️❤️❤️!

Svar: Så mysigt när du vill följa med <3
Eleni Apostolakis

Mimmi

Så mysigt! Höns! Jag tror jag gör hönshus av altanen och börjar sälja närproducerat till Ica på andra sidan vägen här. Femkamp, enkelt och roligt. Lika mycket skicklighet som tur, rättvist.

Svar: Jaaa, men det tycker jag låter som en idé :D
Eleni Apostolakis