STORMEN TOG DEM

Vågade mig knappt ut i eftermiddags för att se över mina stackars blommor som stått ute i den fruktansvärda stormen under gårdagen och natten. Redan lite ynkliga efter de här kalla veckorna med knappt något solsken. Så nu har vinden rört till det ordentligt i mina pallkragar och krukor. Många blommor har blåst sönder, mina luktärtor som jag byggt så bra stöd åt hade ändå blåst av och hängde bara där, blombladen låg utspridda överallt och sockerärtorna hängde över kanten på pallkragen. Jag har varit ute och försökt puffa tillbaka allt på sin plats så gott det gick men det ser sig inte likt ut ändå.
 
Några små vallmo kämpar sig uppe i mina krukor men även de jag satte i pallkragen. Även om de flesta låg ner mot marken nu. Så ledsamt när man kämpat med de här i så många månader och så kommer vädret och tar det ifrån en... redan i juli.
 
 
Luktärtorna som blåst av och hängde där upp och ner har jag räddat med mig in och ställt i en vas. Sista bilden tog jag på min ena pallkrage förra veckan. Innan stormen kom. Nu ser det inte fullt lika fylligt och fint ut längre. Om ni låtsas att allt det gröna är hår, så har nu regnet och stormen gjort att det ser ut som man tvättat håret ordentligt utan balsam och sedan kammat ner det i en sicksack bena. Kan inte komma på en bättre beskrivning.
 
Idag hade jag och mamma tänkt besöka keramiskverkstan här i närheten. Men vi kom aldrig dit. Vi hamnade på andra ställen och uträttade mer "nödvändiga" saker än kanske just nöjen. Lika bra för det och vi fick en mysig dag. Då har vi keramikverkstan kvar till en annan gång.
Mimmi

Det är liksom inte någon måtta på vädret i sommar. Antingen kallt ( tio grader igår!) varmt ( trettio i skuggan) storm, skyfall, hagel...Hallå, kan vi inte bara få 22 grader och några molntussar på himlen !?

Svar: Håller verkligen med dig. Det är hela tiden extremt åt något håll. Helt otroligt.
Eleni Apostolakis