SOMMAR SOMMAR SOMMAR

Att ha sommarlov med mina två flickor kan vara bland det bästa jag vet. Visst kan dom bråka med varandra så man känner hur det gråa håret växer, men allt är glömt när de fina lugna stunderna kommer. Det finaste med att vara föräldrar skulle jag tro. Allt förlåtet från en sekund till en annan.
 
Idag har vi hängt på stranden. Solen stekte, barnen badade, vi hade med oss fika, vågorna skvalpade och doft av solkräm kom med vinden. Blundade jag en kort minut så kändes det som att vi var utomlands. Som Maya sa tidigare idag, "vi kunde inte åka till Kreta i år, men Kreta kom hit". Och ungefär så kändes det.
 
 
Tänk att oavsett hur många somrar man varit med om så är det lika magiskt varje gång. Som att uppleva sommaren på nytt varje år. Det blir ett helt annat liv. Bara att ha ljusa kvällar, värme runt sig och långa dagar med familjen. Det finns ingenting som slår det.
 
Ikväll innan vi skulle hämta Maya från näst sista fotbollsträningen var jag och Hanna ut och plockade våra första jordgubbar. Det kommer mängder! Vi passade på att plocka de allra rödaste för att provsmaka. Ja, några halvgula gubbar slank också med när lilla H var i farten. Men de var vilket fall riktigt goda och jag ser fram emot att plocka en ännu större skålar framöver. Sommaren alltså.
 
 
Vi plockar inte bara våra första jordgubbar utan forsätter att plocka de första rosenskäran. Nu börjar det bli mycket knoppar överallt. Tänk när man kan plocka in den första riktigt buketten. Längtar!
Mimmi

Jordgubbar...Nu ångrar jag att jag grävde upp hela landet och förnyade det, men nästa år ska det väl ge full utdelning....Jag ligger en månad efter dig i min trädgård men det kan bero på att jag startade två månader senare än dig... Latmasken tar ut sin rätt!

Svar: Mitt jordgubbsland är alldeles nytt och jag hade räknat med att inte få så mycket jordgubbar i år. Men det är verkligen proppfullt redan. Så roligt! Din trädgård kommer att blomstra minst lika fint innan sommaren är slut. Jag är den rastlösa som längtar och började därför så himla tidigt, haha.
Eleni Apostolakis