DIY - JULSTRUMPA

För att vara en person som inte alls kan sy så tycker jag ändå att jag fick till det helt okej med barnens julstrumpor. Det var dessutom väldigt roligt och inte alls så komplicerat. Inspirationen har jag fått från favoritboken Hidden Places. Alla ni som vill ha inspiration till barnrum bara måste ta er en titt i den!
 
Jag ritade först ut ett mönster av en strumpa som jag sedan nålade fast på linnetyget jag köpt på IKEA för knappt 90kr. Klippte ut alla delar och använde sedan ett bomullsgarn till att sy ihop delarna med. Testade för första gången langettstygn och det blev smått beroende framkallande att sitta och pilla på med det. När delarna till strumpan var ihopsydd vek jag ner kanten och gjorde langettstygn i en annan färg. Har sedan gjort små tofsar av garn i olika storlekar som jag flätade en bit för att sy fast. Ja, det är bara fantasin som sätter stopp för hur man vill ha de. Och här kommer resultatet.
 
 
Igår var egentligen den stora fotograferingsdagen men pga sjukdom fick vi ställa in och skjuta på det en vecka. Istället gjorde jag en julstjärna i tapet in till Mayas rum. Satte upp ljusslingan på balkongen då eftermiddagarna och kvällarna börjar bli fasligt mörka. Och medan barnen var i skolan passade jag på att börja slå in alla de små 48 kalenderpaketen. Ja, ni läste rätt. Förra året bestämde jag mig för att inte hålla på med det där men i år är det dags igen. Det blir dock en väldigt väldigt enkel variant och inte särskilt påkostat men ändå en rolig grej både för barnen som får öppna ett litet paket varje dag i December och för mig att pyssla med. Tror det kommer bli uppskattat.
 
Nu ska jag alldeles snart åka mot jobbet. Hoppas ni mår bra och får en riktigt fin dag mitt i veckan! 
Mimmi

Så fina julstrumpor! Alltid skönt för huvudet att bara låta händerna jobba och tankarna komma och gå...

Svar: Tack! Så är det verkligen. Pysslar med något varje dag nu. Så roligt och härligt.
Eleni Apostolakis

Emelie

Åh vilken tur de har dig🤍

Svar: Men åh, tack snälla för dom orden! <3
Eleni Apostolakis

Oskar

Vilken underbar stjärna ☺️

Oskar

Vilken underbar stjärna ☺️

Svar: Tack så mycket!
Eleni Apostolakis