TIPS TILL JULKALENDER

För en vecka sedan gjorde jag klar barnens julkalendrar. I år blev det återigen paketkalender men i den allra enklaste formen. Jag använde mig av en krans samt en stålring som jag redan hade hemma. Köpte färdiga siffror på Panduro och slog in med överblivet presentpapper från förra året. Hängde upp alla paketen och stålringen klädde jag med några kvistar eucalyptus. Tänker att det är roligt med små paket att öppna varje dag och så blir det lite dekorativt på samma gång.
 
När jag la ut de här kalendrarna på instagram tidigare i veckan så haglade det in frågor från olika håll på önskemål om tips på vad man kan fylla de med. Så längre ner inlägget kommer alla mina tips.
 
 
Förra året fick barnen chokladkalendrar för första gången och inte helt oväntat blev dom lyriska över det. Så i år har jag köpt färdiga påsar, exempelvis med chokladpengar eller små chokladkulor inslagna i papper och delat upp en i vardera paket. När det är lördag, och det ändå är dag för lördagsgodis, har jag lagt en lite större godisbit. Hittade roliga tomteklubbor, "poppande" liten godispåse med julmotiv och liknande. Äter barnen inte godis kanske man kan lägga i en ask russin eller vad de nu brukar äta för gottis till helgen. Vi har varit lite hårda med att barnen inte ska äta för mycket godis tidigare men efter förra året när dom ändå fick chokladkalender så tänker jag nu mera "Äsch. Vi räknar bara ner till jul en gång om år. Så vad gör en liten chokladbit om dagen i December. Jag åt det själv som barn". Men för att det inte bara ska bli godis så har jag fyllt ut med lite annat också för att variera.
 
I år blev det:
-Roliga pennor med figurer och öron
-Fina suddar
-Julgranshängen till deras egna små adventsgranar (Hittade för 5kr styck på TGR) så jag köpte flera.
-Litet block
-Klistermärken
 
Men man kan även ha exempelvis:
-Pixiböcker
-Såpbubblor
-Färgpennor/kritor
-Spelkulor
-Läppglans
-Mini nagellack
-Hårsnoddar
-Hårspännen
-Bokmärke till sina böcker
-Strumpor
-Lappar med roliga uppdrag
-En guldpeng
-Stämplar
-Badskum eller badbomb
 
Jag har inte bara gjort paketkalender till barnen utan de kommer även få adventspaket i sin julstrumpa av Nisse-Lisa varje söndag. Där har jag försökt blandat nytta med nöja om man säger så.
 
Så i dom paketen kommer dom få:
-Varmare vantar
-Blinkade reflex till jackan/ryggsäcken
-Scrunchies (Barnen älskar de stora puffiga hårsnoddarna så det önskas av dom och de används)
-Ansiktsmask som är formad som djur, då barnen älskar SPA-dagar. Mys.
 
Vad man har i sina paket är upp till var och en beroende på vad man tycker är lämpligt för sina barn och i vilken ålder de är. Men hoppas ni fick något tips av det här iaf. Som sagt behöver man inte göra det så komplicerat och framförallt har jag lärt mig att det inte behöver vara 24 stycken olika små saker. Man kan faktiskt upprepa sig med saker som man vet att barnen gillar. Lycka till!
Monika

Nästan så man önskar att få vara barn igen🤩😄
Jättefin kalender!

Svar: Jaa, känner samma sak, haha. Tack så mycket!
Eleni Apostolakis

Mimmi

Vilka tjejer ni har som inte tjuvkikar! 😍

Svar: Ja, dom är riktigt duktiga faktiskt! :) <3
Eleni Apostolakis

NÉALO

Vilken läcker julkalender! Stilren och fin!

Svar: Tack så mycket!
Eleni Apostolakis