ÅRETS FÖRSTA PEPPARKAKOR

I år har vi faktiskt "hoppat över" allt vad Halloween heter. Det har aldrig varit någon favorit hos mig. Det här med döingar, blod, kletiga pumpor och äta trasiga fingrar eller grön pasta... ja, det klarar jag mig gott utan. Ändå ansträngde jag mig när barnen var små och nästan alltid var hemma med mig. För att dom också skulle få ta del av traditioner och högtider så ställde jag varje år till med spökfika. Jag och barnen klädde ut oss och gjorde allt på en mindre läskig men ändå rolig nivå. I år har barnen inte brytt sig det minsta. Maya har redan varit på halloween disco för några veckor sedan och på skolan fick de bara klä ut sig till snälla och mysiga saker i år. Helt klart mer min melodi och barnen var rätt så nöjda med det. Så istället för något halloween-inlägg från mig blir det direkt över till julen.
 
För idag har vi bakat årets första pepparkakor. Ååh, mysets mys. Vi spelade försiktigt den första julmusiken, glada barn bakade så det stod härliga till, vi smuttade på varsitt litet glas med julmust och när allt var klart avslutade vi givetvis med att smaka pepparkakorna och drack lite glögg. Jag drack faktiskt glögg på jobbet för första gången redan förra veckan och då Cervera säljer den godaste glöggen i år var jag bara tvungen att köpa hem till mig och lilla H. För det är hon och jag som står för glöggmyset i den här familjen. Så himla härlig dag har vi, jag och mina flickor.
 
 
Att sätta två alldeles nyduschade tjejer vid pepparkaksbakningen där håret knappt hunnit torka kanske inte varit min bästa idé. Allra helst inte då det är kul att ha mjöl i ansiktet och att klappa händerna ovanför huvudet efter att ha doppat händerna i mjöl. Men dom luktar gott iaf. Både nyduschat och mjölig pepparkaka. Nu är det dags att börja tänka på middagen och sedan har jag faktiskt lovat en fortsatt mysiga kväll med film och popcorn. Har blivit helt besatt av popcorn poppade i kastrull. Kan äta det nästan varje kväll.. och hör och häpna har mitt godisätandet istället minskat drastiskt. Trodde aldrig jag skulle säga det, haha. Patrik är borta ikväll så nu laddar vi för en riktig tjejkväll innan jag sparkar igång arbetsveckan igen. Tur vi har mormor som kan se efter våra skruttar så dom får vara lediga hela lovet ♥
Julbak - Pepparkaka - Pepparkakor
Mimmi

Vilken härlig dag ni har, man blir glad av att läsa och se 😍 Kram

Svar: Tack! Det var en jättemysig dag. Kram
Eleni Apostolakis