SNÖKAOS 2.0

Kommer så väl ihåg snökaoset som drog in över oss i Februari 2018. Mängderna som kom var helt utöver det vanliga. Det var ett under att vi ens tog oss till våra arbeten. Minns att jag såg folk åka längdskidor på trottoaren till jobbet på morgonen. De vädjade till föräldrar att hämta sina barn tidigare från förskolor och skolor och de fick till och med stänga helt en dag. Det är nog första gången på mina 33 år som jag någonsin hört att skolor och arbetsplatser stängt pga snöoväder. Och då tycker man ändå att vintrarna var betydligt både kallare och mer mängder snö när jag själv gick i skolan.
 
Men nu är vi där igen. Barnen hinner tillbaka till skolan en dag efter det förlängda "jullovet" med hemma studier. Först kom meddelande om att de vädjades till föräldrar att hämta sina barn tidigare från förskola och fritids pga vädret. Ett par timmar senare plingar det till igen och det står att Sundsvalls kommun kommer ställa in all undervisning under morgondagen pga klass 3 varning och mängden på 70cm snö som väntas komma med starka vindar.
 
Det svänger fort. Först en grön jul och sedan pang på den rejäla vintern direkt. Tack och lov har jag prickat in två lediga dagar precis nu när det här kommer. Så imorgon blir det sovmorgon för mig och barnen igen. Skönt.
 
 
Jag är precis så sliten som jag ser ut. Det passar mig ganska bra att skrota omkring i pyjamas och morgonrock hela dagarna. Mitt huvud är tungt som sten, en obeskrivlig trötthet och ont i ryggen. Ändå hann jag med en liten morgonpromenad imorse när jag lämnat av barnen på skolan, hämtade ut ett paket, hem och åt frukost till en film som jag hade börjat sett igår kväll, pratade i telefon med både min syster och sedan min mamma. Under tiden hann jag slipa hålen jag spacklade igår kväll i hallen. Spacklade en sväng till och började sedan städa hela lägenheten. När jag hade hämtat hem Hanna så målade jag om hallen. Den där impulsiva sidan är inte alltid positiv. Igår när jag var på jobbet så sa jag "nu ska jag bara ta hand om mig själv när jag är ledig. Promenera, börja göra yoga och vila". Men så kom den där snilleblixten innan jag åkte hem från jobbet och när jag kom innanför dörrarna så började jag nästan på direkt att riva ner allt i hallen och så åkte spacklet fram. Blir så trött på mig själv ibland. Trots att jag inte alls har varken ork eller lust så startar jag nya projekt. För det mesta har jag så klart lust till det, men faktiskt inte precis just nu. Men nu är det vilket fall gjort, så imorgon så ska jag möblera om och mäta lite saker. Blir lite ledsen bara att jag fått problem med mina händer. Efter bara en kort stund kan jag knappt hålla i en pensel och rollern fick jag pausa med hela tiden. Jag får som kramp och det gör så ont. Vet att jag kände av det redan i somras men inte på så här kort stund. Fungerar inte mina händer ordentligt så vet jag inte vad jag ska ta mig till. Mitt enda intresse och det jag tycker allra mest om är att få jobba med händerna. Men än stoppar det inte mig från nya projekt.
 
Imorgon ska jag bara mysa hela dagen med mina tjejer. Ja, när jag är klar med ommöblering vill säga. En extra ledig dag tillsammans känns inte alls fel just nu.
Mimmi

Men det låter härligt att bara kasta sig in i ett projekt när man känner för det! Jag kommer inte dit, jag har så mycket måsten först , just nu är det att sitta vid datorn och traggla och jag blir så slut...

Svar: Snart kommer din tid till sådant också. Heja dig!
Eleni Apostolakis

Emelie

Jag är så tacksam att jag inte behöver gå ut idag Vad mysigt det såg ut. ❤️

Svar: Ja, det är skönt när man inte behöver gå ut sådana dagar. Ha en fin helg!
Eleni Apostolakis

diskho vit

Du har fina artiklar. Det ser bra ut.

Svar: Tack!
Eleni Apostolakis