SEMESTERLUNK, DALGONA COFFEE & HAV AV BLOMMOR

Så många gånger jag försöker uppdatera bloggen och det inte fungerar. Så vi får se hur det går den här gången. Trist när man väl tagit sig tid och så slängs allting bort.
 
Vi går i semesterlunket fortfarande. Jobbångesten börjar komma lite smygandes och jag önskar den här tiden inte behövde gå så fort. Men nu är det bara dagar kvar av semestern. Har dock en väldigt bra första jobbvecka så jag kommer hinna spendera tid med familjen också.
 
I måndags var vi och badade. Vilket väder den här sommaren levererar. Helt fantastiskt! Därefter var det Patriks tur att dra på sig den där dumma förkylningen som Maya haft så efter det har vi inte kunnat göra så mycket. Mest hängt hemma, jag har tagit långpromenader och så läser vi båda. Patrik inför jägarexamen och jag i min nya bok. Fikar på balkongen och sköter om alla mina blommor gör jag också.
 
 
 
Alltså wow vilken utdelning mina blommor gör i år. Långt över förväntan. Framförallt luktärten och dahliorna är helt helt underbara! Och det bästa är att blommorna står sig så länge när jag plockar in buketter. Men snart har jag inte vaser så det räcker till alla när man kan plocka in nya buketter var och varannan dag.
 
 
Det har dragit in ordentliga oväder av och till samtidigt som sommaren verkligen levererar. Men det gör liksom ingenting för ändå känns det inte som det kommit tillräckligt med regn. Det åskar och blixtrar så huset skakar emellanåt. Men ändå kan jag inte låta bli att tycka att det är mysigt med sommarregnet. Att lägga sig och läsa med balkongdörren öppet medans regnet faller utanför eller att mysa ner sig i soffan med tända ljus.
 
Innan det kom en skur förra veckan så passade jag på att rädda några av mina blommor och radade upp de i fönstret i vardagrummet. Som små färgklickar i vår annars lugna färgskala.
 
 
 
Sist men inte minst måste jag bara dela med mig av det enklaste "receptet" av en god iskaffe att göra de här varma dagarna. Alltså det är såå gott om man gillar sött och kaffe. Det påminner mig så mycket om den grekiska frappén men den här går under namnet Dalgona Coffee som var riktigt trendig för ett eller ett par år sedan. Jag köpte mitt snabbkaffe redan förra sommaren för att göra det men så blev det aldrig av. I sommar däremot har jag druckit det flera gånger. Så mumsigt!
 
 
Dalgona Coffe
 
2 msk socker
2 msk hett vatten
2 msk Icas ekologiska snabbkaffe
 
Blanda allt i en bunke och vispa med elvispen tills det blir ett fast skum. Liknande maräng. Fyll sedan ett glas med valfri mjölk och klicka över det fasta skummet. För att få riktig kaffesmak på det måste man givetvis röra om med mjölken. Men ändå så man behåller ett skum på.
 
Drick och njut!
 
Mimmi

Vilken blomsterprakt! Så fina färger också. Här gulnar det och står stilla, hjälper inte att vattna, växterna orkar liksom inte...Ditt kaffe ser jättegott ut, jag tänkte att det borde vara suveränt att toppa vaniljglass med kaffe fluffet, vuxen smak. Kram