LIVET, HAVET & SYREN

Alltså vilket väder! Sommaren kom och slog till ordentligt. Jag har dock haft oturen att jobba sju långa dagar i rad när vädret varit som allra finast. Men jag har njutit av de små stunder jag lyckats få. I fredags gjorde jag och Hanna premiär på stranden på förmiddagen innan jag skulle jobba. Så mysigt att äntligen ha stranddagar framför sig igen!
 
I lördags skulle jag och P få en heldag tillsammans och planerade picknick på stranden och en härlig kväll på tu man hand. Men då det var kris på jobbet hoppade jag in där istället. Kom hem till nystädat hem och en man vid grillen. Gjorde en drink och satte mig på balkongen och då kom regnet. Så typiskt. Som tur var sprack det upp igen och vi kunde sitta ute resten av kvällen. Vi som nästan aldrig har barnen borta (kanske 1 dag per år ungefär) skulle nu få den här dagen tillsammans och en natt utan att bli väckt. ÄNTLIGEN! Men det blir sällan som man tänkt sig. Eftersom jag dels blev tvungen att jobba hela helgen men också för att vi fick hämta hem en unge sent på kvällen som inte klarade att sova borta och istället för utvilad blev det ännu en natt med sömnbrist. Sånt är livet tänker jag. Jag är glad för det lilla. För visst blev det ändå en mysig kväll så länge den varade.
 
 

Idag har jag och Hanni varit till ögonmottagningen för att kolla hennes ögon igen. Med glädjande besked gick vi därifrån och en high five i korridoren på vägen tillbaka. Hon slipper lappen för den här gången. En sommar utan lapp på ögat var väl värt att fira. För nu har vi tränat upp synen så ögonen ser lika bra. Tjiho! Det firade vi med att ta med oss fika och åka till stranden för några timmar. Alltså så himla mysigt och härligt. Hon är ju som en solstråle och så otroligt lättsam att ha att göra med. Jag får ligga och lata mig i solen (och de många molnen som dagen bjöd på), medan hon pratar, plockar stenar, gräver i sanden och springer fram och tillbaka. Faktiskt tog hon sitt premiärdopp för i år också. Men det blev inget långt bad i det kalla vattnet, men ändå.
 
 
När vi åkte från stranden så stannade vi till hos mamma och pappa. Vi blev kvar en stund och pratade med dom. Ingen stress, bara ta dagen som den kommer. Precis vad jag behövde. Passade på att plocka med en bukett syrener hem också. När syrenen blommar då är sommaren som allra vackrast tycker jag.
 
 
 
Jordgubbar helst morgon, middag, kväll. Så gissa lyckan när jag ser att jordgubbarna är på gång i pallkragen. De här kvällsturerna med vattenkannan och se hur allt börjar knoppa, blomma och hur det växer. Det är något alldeles särskilt.