MÅNADENS FAVORITER & VALBORGSTÅRTA

Välkommen älskade Maj! En av mina favoritmånader på hela året. Nu ligger allt det där härliga framför oss. Så himla härligt!
 
Jag tänker att jag från och med nu ska dela med mig av Månadens favoriter. Det behöver inte nödvändigtvis vara nya köpte saker, även om det självklart kan vara även det. Men det kan också vara favoriter som man uppskattat eller gillat lite extra men som funnits i ägorna länge eller kanske något som man gjort eller haft för sig som är varit en favoritsysselsättning under månaden som gått.
 
Så här har ni Månadens Favoriter för April månad.
 
 
Mitt nya porslin från PotteryJo kommer var ett av mina finaste och bästa köp från April. Det är en början på en samling som förhoppningsvis kommer att bli betydligt större med tiden. Just nu bara älskar jag både tallrikarna och skålarna som ni finns i mina ägor. Man kan aldrig få för mycket porslin va? Jag har också köpt mig en ny bok "Elsas Husdröm" skriven av Elsa Billgren. Den är så så fin men än har jag bara hunnit bläddra i den. Ser så mycket fram emot att börja läsa den. Måste bara läsa klart boken jag redan påbörjat. Och så har vi mitt senaste loppisfynd i form av de små fåglarna som hänger på vårt köksbord. Även det en favorit från April. Börja man leta i sin skåp kan man också hitta saker som ger lite extra glädje. Som matnätet jag fyndade någon gång i höstas men som direkt stoppades undan då det inte riktigt varit säsong för det, men nu har det äntligen fått komma fram. Och så har vi de yviga blombuketterna med en försmak av sommaren. Lyckopirr i mig när jag börjar hitta så vackra blommor igen. Tänk att man även kan hitta goda jordgubbar nu, även om inga jordgubbar slår de svenska mot sommaren, men har ändå haft turen att hittat de som smakar något och jordgubbar är alltid en favorit. Även den fina duken som är på bordet skulle jag kunna säga är en favorit från April. Har fått den av min mamma som tidigare hittat den på loppis. Det är fint hur vi kan återanvända och dela med varandra. Sist men inte minst har jag uppskattat att få tid till att både börja läsa böcker och alla mina promenader som jag hunnit med som har gett mig otroligt mycket. Tack för det April!
 
 
Valborg var ännu ett år inte så som vi är vana vid. Ingen brasa, ingen fiskdamm och allt det där som sista april brukar kunna innebära. Vi var hemma hela familjen såå glada och nöjda över att vi fick både ny spis och diskmaskin på plats! ÄNTLIGEN! Och så firade vi med att äta "Valborgstårtan" som jag hade bakat. Egentligen är det ingen tårta utan snarare en sorts kladdkaka med dumlefluff och jordgubbar. Jag som egentligen inte gillar kladdkaka fullkomligt älskade det här! Så tycker du om choklad så bara måste du testa. I receptet stod det att kakan skulle stå i kylen under natten men jag gjorde den tidigt på förmiddagen och vispade ihop fluffet och dekorerade den mot sena eftermiddagen/kvällen. Lät kanske det stå sammanlagt 6-8 timmar i kylen innan vi åt den och alltså jisses vilken kaka! Här har ni receptet om ni vill testa!
 
1 Maj startade jag med en härlig morgonpromenad och sedan blev det en dag på jobbet. Känner mig mer energifylld idag och jag njuter av den känslan. Nu blir det godis och Masked singer med resten av familjen.
Mimmi

Ljuvlig dukning med superläcker kaka. Det är så roligt med de små fåglarna, jag har sålt såna och jag försöker minnas när och vem tillverkaren är. Jag får en känsla av att de kom i en jul kollektion första gången... Det kan vara fyrtio år sedan!

Svar: Tack så mycket! Vad kul att du sålt dom en gång i tiden. Det står ingenting på dom så jag har ingen aning om vem tillverkaren kan vara. Kanske går det att få fram på nätet om man börjar leta :)
Eleni Apostolakis

Emilia

Så fina bilder! Och kakan ser himla god ut!

Svar: Tack snälla! Kakan blev riktigt riktig god. Mums!
Eleni Apostolakis

Yolanda - Aspergers syndrom - Diktande....

Vilken fin tårta!! ^^;

Svar: Tack så mycket!
Eleni Apostolakis